Έρχεται χρέωση στο πάρκινγκ του ΓΣΠ – Ποιοι θα πληρώνουν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Προς χρέωση οδηγείται ο χώρος στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκωσίας (ΓΣΠ), Φοίβο Κωνσταντινίδη, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης η διαδικασία τοποθέτησης μπαρών. 

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive μας ανέφερε ότι «η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της αυξημένης καθημερινής χρήσης του χώρου στάθμευσης από πολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τον χώρο για να παρκάρουν». Πρόσθεσε ότι «η σκέψη αυτή από τα

αρμόδια άτομα του ΓΣΠ προηγήθηκε της εφαρμογής του σχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών «Park and Ride» και έγινε πιο έντονο με την εφαρμογή του».

Γιατί θα γίνει η χρέωση στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ;

Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης μας ανέφερε ότι «η αφορμή για την υλοποίηση του μέτρου αυτού αποτελούν οι ακαθαρσίες που αφήνουν στο πέρασμα τους οι πολίτες στο χώρο στάθμευσης. Ο σκοπός της καταβολής κομίστρου στο χώρο στάθμευσης θα γίνει έτσι ώστε να καλύπτει τα έξοδα του σταδίου για καθαριότητα, φύλαξη και φωτισμό του χώρου.

Ποιοι θα πληρώνουν και ποιοι όχι;

Σύμφωνα με τον κύριο Φοίβο Κωνσταντινίδη, θα υπάρχουν δύο είδη πληρωμών. Για τους επιβάτες του Park and Ride και για αυτούς που απλά χρησιμοποιούν το χώρο στάθμευσης. Στους επιβάτες του Park and Ride το ποσό θα το επωμίζεται το Υπουργείο Μεταφορών και όχι ο πολίτης.

Οι πολίτες οι οποίοι επιβιβάζονται στα λεωφορεία του Υπουργείου Μεταφορών, θα χτυπούν την κάρτα του λεωφορείου στις μπάρες εισόδου του χώρου στάθμευσης και έτσι θα γίνεται διευθέτηση πληρωμής μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και του ΓΣΠ.

Ποιο το ποσό που θα καταβάλουν οι υπόλοιποι πολίτες;

Αν οι πολίτες χρησιμοποιούν καθημερινά το χώρο στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ, τότε θα πληρώνουν το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ για κάθε μήνα. Ενώ, η εναλλακτική είναι το ημερήσιο κόμιστρο το οποίο ανέρχεται στο ποσό του 1 ευρώ.

Το ποσό είναι σταθερό και δεν καθορίζεται ανάλογα με το χρόνο παραμονής του οχήματος στο χώρο στάθμευσης.

Τι θα γίνει με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και αθλητές;

Όπως μας ανάφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ «οι αθλητές και οι γονείς των παιδιών των ακαδημιών δεν θα πληρώνουν. Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα είναι ελεύθερη η στάθμευση εκτός εάν για συγκεκριμένους χώρους παρέχονται διευκολύνσεις που δικαιολογούν χρέωση. Αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο για καταβολή ενός συμβολικού ποσού ανά χρόνο».

Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί η χρέωση του χώρου στάθμευσης;

Η εφαρμογή του σχεδίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για παραλαβή μπαρών.

Η χρέωση αναμένεται να εφαρμοστεί περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Πιο κάτω φωτογραφίες που μας απέστειλε ο κύριος Φοιβος Κωνσταντινίδης από τις ακαθαρσίες στο περιβάλλοντα χώρο:

 

Διαβάστε επίσης:

Στο Mall Of Cyprus θα υπάρχει χρέωση στο πάρκιγκ για πάνω από 2 ώρες

Αρχίζει το Park &Ride στην είσοδο της Λευκωσίας - Οι στάσεις και τα ωράρια

Keywords
Τυχαία Θέματα