Έρχεται η αστυνομική μονάδα στα πρότυπα ομάδας ΔΙΑΣ

Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται ότι βρίσκονται μελέτες για τη συγκρότηση ομάδας δικυκλιστών στην Αστυνομία, στα πρότυπα της ελληνικής ομάδας ΔΙΑΣ, με στόχο την άμεση και έγκαιρη πάταξη του εγκλήματος.

Τις εν λόγω προθέσεις αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί που θα στελεχώσουν τη μονάδα θα είναι ένοπλοι, θα δρουν αστραπιαία και θα φτάνουν πρώτοι σε κάθε σκηνή του εγκλήματος.

Σ’

επικοινωνία που είχαμε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, μάς αναφέρθηκε ότι πράγματι υπάρχουν σκέψεις για σύσταση της εν λόγω αστυνομικής ομάδας.

Θα περιπολούν στις πόλεις κι εκτός από πρόληψη θ’ αντιδρούν άμεσα σε περίπτωση διάπραξης εγκλήματος.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι θα χρειαστούν 30 αστυνομικοί για να στελεχώσουν την εν λόγω ομάδα. Στόχος μέσα από την προσπάθεια, είναι η κάλυψη όλων των πόλεων με τη δίκυκλη αστυνόμευση καθ΄ όλο το 24ωρο. Αυτή τη στιγμή η προσπάθεια για σύσταση της νέας αστυνομικής ομάδας βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής προσωπικού και απαραίτητου εξοπλισμού.

«Οι νέες ανάγκες λόγω των νέων μορφών εγκλήματος, απαιτούν προσαρμογή της Αστυνομίας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα