Έρχονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης-Στόχος η ένταξη περισσότερων κοινοτήτων

Σε αναθεώρηση του επιδόματος θέρμανσης και πιο συγκεκριμένα του σχεδίου «στήριξη κατοίκων ορεινών και απομακρυσμένων κοινοτήτων», προχωρεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε ότι το επίδομα θέρμανσης για το 2023 έχει καταβληθεί το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου και τώρα βρίσκονται στη διαδικασία της αναθεώρησης των κριτηρίων του επιδόματος έτσι ώστε να μπορέσουν

να εντάξουν σε αυτό περισσότερες κοινότητες και περισσότερους δικαιούχους.

«Ένα από τα κριτήρια που αξιολογούμε είναι αυτό του υψόμετρου. Αυτή τη στιγμή το επίδομα δίνεται σε κατοίκους κοινοτήτων που είναι πάνω από 600 μέτρα.Φάνηκε ότι κάποιες κοινότητες που ήταν σε ελαφρός χαμηλότερο υψόμετρο αδικούνταν και δεν λάμβαναν το επίδομα. Γι’ αυτό στο πλαίσιο και της νέας στεγαστικής πολιτικής και της προσπάθειας που γίνεται για στήριξη της υπαίθρου αναθεωρούμε το κριτήριο του υψόμετρου.  Το σίγουρο είναι ότι θα ενταχθούν περισσότερες κοινότητες στο σχέδιο αυτό του επιδόματος θέρμανσης» ανέφερε η κα Κυριάκου.

Όπως είπε τα επιδόματα θέρμανσης από τα 600 μέτρα μέχρι τα 800 διαμορφώνονται στα 175 ευρώ συν 85 για κάθε συνταξιούχο άτομο που διαμένει στο νοικοκυριό ή 165 για μη συνταξιούχο που έχει μόνιμη και ολόχρονη διαμονή στην κοινότητα. Από 801 μέχρι 1000 μέτρα είναι 225 ευρώ συν τα 85 ή τα 165 και από 1001 μέτρα και πάνω είναι 260 και πάλι συν τα 85 ή 165 ανά άτομο.

Παράλληλα αναφερόμενη στο επίδομα για τη χιλιομετρική απόσταση από τα αστικά κέντρα είπε ότι αφορά σε ένα άλλο σχέδιο που δίνεται επίδομα σε απομακρυσμένες περιοχές και το ποσό είναι από 300-600 ευρώ για κάθε οικογένεια που έχει ένα μέλος μη συνταξιούχο.

Το επίδομα θέρμανσης για το 2023 παραχωρήθηκε σε περίπου 21400 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα