Έρευνα για καταβολές κορωνοϊού: Ανθρώπινο κατασκεύασμα ή φυσική μόλυνση;

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην επαρχία Ουχάν της Κίνας ο κορωνοϊός και πριν ακόμη εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο κυκλοφορούσαν πολλά σενάρια αναφορικά με την προέλευσή του. Μάλιστα μέχρι και Εκπρόσωπος του Κινζεικού ΥΠΕΞ υποστήριξε την περασμένη βδομάδα ότι ο κορωοϊός COVID-19 μπορεί να εισήχθη στην πόλη Γουχάν, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον στρατό των ΗΠΑ υποστήριξε την

Ωστόσο,  επικαλούμενη επιστημονικές μελέτες η New York

Post διαψεύδει τα σενάρια βιολογικού πολέμου και εργαστηριακής δημιουργίας του ιού.

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα  του Nature Medicine για τις καταβοιλές του ιού με τίτλο «The proximal origin of SARS-CoV-2» ο ιός ήταν αποτέλεσμα μιας «φυσικής διαδικασίας»

Η Δρ Kristian Andersen από το Scripps Research Institute, όπου έγινε η μελέτη, τόνισε πως η ομάδα της «μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο ιός προήλθε από "φυσική διαδικασία"».

Η δημοσίευση επισημαίνει ακόμα πως τα στοιχεία που έδωσαν Κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι άρχισαν τη συλλογή τους λίγο μετά το ξέσπασμα, δείχνουν πως τα κρούσματα αυξάνοντα εκθετικά «λόγω της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο έπειτα από μία και μόνη εισαγωγή στον πληθυσμό».

Η Anderson και οι συνεργάτες της βρήκαν τις σχετικές πληροφορίες στις πρωτεΐνες του ιού, που τον βοηθούν να διεισδύσει στα κύτταρα των ζώων, μηχανισμός που στη συνέχεια εξελίχθηκε, όπως λένε, προκειμένου να πλήξει και τα ανθρώπινα κύτταρα..  Όπως αναφέρει και το News Beast που επικαλείται την πιο πάνω άρευνα,  η διαδικασία είναι τόσο αποτελεσματική που οι επιστήμονες πιστεύουν πως μόνο μέσω φυσικής εξέλιξης θα μπορούσε να έχει παραχθεί ένας τόσο αποτελεσματικός ιός.

Η ομάδα του Scripps σημειώνει επίσης πως οποιοσδήποτε επιχειρούσε να φτιάξει έναν νέο κορονοϊό, πχ στο εργαστήριο, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει κάποιον προηγούμενο κορονοϊό για βάση. Αλλά η δομή του SARS-CoV-2 δεν θεωρείται πιθανό να έχει ξαναπλήξει το ανθρώπινο είδος, αντιθέτως μοιάζει με τους κορονοϊούς που εντοπίζονται σε νυχτερίδες και παγκολίνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα