Εργαστήρι δημοκρατικού διαλόγου διοργανώνει ο Επίτροπος του Πολίτη

Άρχισαν την Τετάρτη οι εργασίες του πρώτου Εργαστηρίου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου (ΔΔΔ), το οποίο διοργανώνει το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου το εν λόγω εργαστήρι, στο οποίο συμμετέχουν εντεταλμένοι επιθεωρητές, εκπαιδευτικοί και λειτουργοί

του ΥΠΑΝ, καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), και το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου, έχει ως σκοπό την προετοιμασία της εφαρμογής του μοντέλου του ΔΔΔ στη δημόσια εκπαίδευση και την επέκταση του στο ευρύ φάσμα της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Παλατές, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και μοιράστηκε μαζί τους το όραμα για καλλιέργεια δημοκρατικής κουλτούρας στη νεολαία και την κοινωνία γενικότερα και την ίδια στιγμή τη δημιουργία εργαλείων και θεσμικών δράσεων που θα προάγουν τη συμμετοχική δημοκρατία, ευχαριστώντας όλους και όλες για τη θετική ανταπόκριση και συμμετοχή τους.

Εκ μέρους του ΥΠΑΝ, η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Μαρία Ιακωβίδου και ο Λειτουργός Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α' Μάριος Επαμεινώνδα χαιρέτισαν την έναρξη των εργασιών και τη γενική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση της καλλιέργειας δημοκρατικής πολιτότητας και μετέφεραν τη βούληση της Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου για στενή και διαρκή συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη.

Η κ. Ιακωβίδου τόνισε ότι η προσπάθεια του Υπουργείου για ενίσχυση και εμπέδωση της ενεργού πολιτότητας είναι διαχρονική και συστηματική.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα καταλήξει σε πρακτικές εισηγήσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα για εποικοδομητική εφαρμογή του μοντέλου του ΔΔΔ στη δημόσια εκπαίδευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εργαστήρι, Επίτροπος, Πολίτη,ergastiri, epitropos, politi