Ερντογάν: To Αναντολού θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην περιοχή

Με το Αναντολού εύκολα θα επεμβαίνουμε σε κρίσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μίλησε σήμερα στην εντυπωσιακή τελετή παράδοσης του αεροπλανοφόρου TCG Αναντολού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο ναυπηγείο Τούζλα της Κωνσταντινούπολης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε την πολιτική σπουδαιότητα του νέου επιτεύγματος για την Τουρκία, αναφέρθηκε στη σημασία της Γαλάζιας Πατρίδας και τόνισε την ικανότητα του πλοίου αυτή να επεμβαίνει

σε περιοχές κρίσης, αν χρειαστεί, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος:

«Βλέπουμε αυτό το πλοίο ως ένα σύμβολο που θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην περιοχή και τη φωνή της χώρας μας στον κόσμο στον τουρκικό αιώνα.
Η ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας έχει γίνει πολύ σημαντική στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Θα πετύχουμε σε όλα, θα πετύχουμε χωρίς καμία ανησυχία!
Χάρη στο TCG Αναντολού, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε εύκολα μια δύναμη μεγέθους τάγματος σε περιοχές κρίσης στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς την ανάγκη υποστήριξης από την ηπειρωτική κύρια βάση.

Το Αναντολού είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο στον κόσμο στον τομέα του, όπου μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν τα μεγαλύτερα και βαρύτερα ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Τα SIHA, Κόκκινο Μήλο και το εθνικό αεροσκάφος Hürjet θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε αυτό το πλοίο.

Το πλοίο μας διαθέτει τα χαρακτηριστικά που θα μας επιτρέψουν να διεξάγουμε στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου, όταν χρειαστεί.
Στο πλοίο εγκαταστάθηκαν οπλικά συστήματα, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, σύστημα εντοπισμού με υπέρυθρες ακτίνες, σύστημα προειδοποίησης με λέιζερ, ραντάρ από την εγχώρια και την εθνική μας βιομηχανία. Το πλοίο διαθέτει πλήρες νοσοκομείο και χειρουργείο».

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην κατασκευή άλλων 3 φρεγατών.

«Ο στόχος της ταυτόχρονης κατασκευής 3 πλοίων σε 36 μήνες σε ιδιωτικό ναυπηγείο και η παράδοσή τους στο πολεμικό μας ναυτικό είναι ένα έργο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο.
Όλα τα συστήματα όπλων και αισθητήρων που θα εγκατασταθούν στις φρεγάτες μας έχουν αναπτυχθεί με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπερηφανεύτηκε για την πρόοδο της αμυντικής βιομηχανίας επί ημερών του.

Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό της αμυντικής μας βιομηχανίας στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια με τα τρέχοντα έργα.

«Ο αριθμός των έργων της αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία αυξήθηκε από 62 σε 750 και ο αριθμός των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας από 56 σε 2.700.
Το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και συντηρεί μόνη της τα πλοία της δεν είναι ένα στεγνό σύνθημα, αλλά ένα επίτευγμα για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
Το επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει είναι φυσικά σημαντικό, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τα κρυφά και φανερά εμπάργκο κατά της χώρας μας».

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το πλοίο αυτό θα εκτεθεί σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης στο Βόσπορο και θα είναι ανοιχτό προς το κοινό να το επισκέπτεται.

«Θα ανοίξουμε το πλοίο Αναντολού για να το επισκεφτεί ο λαός στο Σίρκετζι (συνοικία στο Βόσπορο)», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικά γυμνάσια της Τουρκίας νότια της Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα