Ερντογάν: Πρόγονοί σας (στην Κωνσταντινούπολη) έφυγαν σε φέρετρα

Μήνυμα προς τους απανταχού εχθρούς του Ισλάμ προσπάθησε να δώσει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία με στόχο μουσουλμάνους πιστούς, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

«Λάβαμε το μήνυμά σας, καταλάβαμε το σκοπό σας. Καταλάβαμε σε ζωντανή μετάδοση το μίσος σας. Εμείς είμαστε εδώ, στα Δαρδανέλια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την τελετή μνήμης για τα θύματα της μάχης της Καλλίπολης το 1915.

Απευθυνόμενος στους Αυστραλούς και Νέο Ζηλανδούς που οι προγονοί τους είχαν πολεμήσει στη

συγκεκριμένη μάχη και υπέστησαν ήττα από το Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ακόμη και κατάρες προς τους απογόνους τους, όπως τον Μπρέντον Τάραντ, που μισούν το Ισλάμ.

«Οι παππούδες ήρθαν εδώ και άλλοι γύρισαν με τα πόδια, και άλλοι με φέρετρα. Αν έρθετε με το ίδιο σκοπό, σας περιμένουμε. Θα σας ‘αποχαιρετίσουμε’ κι εσάς όπως τους παππούδες σας. Θα είμαστε εδώ μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Την Ιστανμπούλ Κωνσταντινούπολη δεν θα καταφέρετε να την κάνετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εξήρε τον αγώνα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και δήλωσε την ετοιμότητα της Τουρκίας να ξαναγράψει ιστορία, αν χρειαστεί. «Εμείς γράψαμε την ιστορία των Δαρδανελίων με το αίμα μας. Τη γράψαμε με τον Μουσταφά Κεμάλ επικεφαλής. Σήμερα θα την ξαναγράψουμε, θα την ξαναγράψουμε, θα την ξαναγράψουμε», επανέλαβε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι παρόλο που πέρασε ένας αιώνας από τη μάχη των Δαρδανελίων (Καλλίπολη), ορισμένοι συνεχίζουν ακόμη να δοκιμάζουν την υπομονή και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. «Μας δοκιμάζουν στα σύνορα με τη Συρία, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα διάδρομο τρομοκρατίας. Το ίδιο και στο Ιράκ. Μας δοκιμάζουν στην Κύπρο μας προσπαθώντας να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας. Μας δοκιμάζουν στο Αιγαίο προσπαθώντας να τη μετατρέψουν σε θάλασσα-άβατο. Μας δοκιμάζουν προκαλώντας ταραχές στους δρόμους, προβαίνοντας σε απόπειρες πραξικοπήματος, κάνοντας σκοτεινές συμμαχίες. Μας δοκιμάζουν με μηνύματα που έστειλαν από τη Νέα Ζηλανδία, που είναι 16.500 χλμ. μακριά από τη χώρα μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα