Ερωτήματα για ρόλο φωτορεπόρτερ AP,CNN, Reuters στη σφαγή της 8ης Οκτωβρίου

Ένας επόπτης των μέσων ενημέρωσης εξέτασε εικόνες από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου που δημοσιεύτηκαν στα κορυφαία μέσα του κόσμου, θέτοντας πολλαπλά ερωτήματα για τον ρόλο των δημοσιογράφων μεγάλων ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. 

Πολλές από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες από την 7η Οκτωβρίου προέρχονται από τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες που διέπραξαν τις σφαγές. Και όμως, αρκετές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των AP, CNN, The New York Times

και Reuters, εγείρουν ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με το πώς τα άτομα των οποίων τα ονόματα εμφανίζονταν στους τίτλους των φωτογραφιών βρέθηκαν στη συγκεκριμένη σκηνή την χειρότερη αντισημιτική σφαγή από το Ολοκαύτωμα.

Scoop: What were @AP, @Reuters, @CNN &@nytimes Gaza freelance photographers doing inside Israel on October 7? Coincidence or were they part of the plan? https://t.co/KcdXMd4DYF

— HonestReporting (@HonestReporting) November 8, 2023

Αυτά ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ξεκάθαρα η οργάνωση Honest Reporting: "Τι έκαναν εκεί τόσο νωρίς, ένα ήσυχο πρωινό Σαββάτου; Συντονίστηκαν με τη Χαμάς; Οι αξιοσέβαστες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες τους, ενέκρινε την παρουσία τους εντός εχθρικού εδάφους, μαζί με τους τρομοκράτες εισβολείς; Οι φωτορεπόρτερ που ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες για άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και οι New York Times, ειδοποίησαν αυτά τα μέσα;»

Η έκθεση περιελάμβανε επίσης μια φωτογραφία που δείχνει έναν από αυτούς τους ανεξάρτητους φωτογράφους - τον Hassan Eslaiah, του οποίου οι φωτογραφίες από τη σφαγή χρησιμοποιήθηκαν τόσο από το AP όσο και από το CNN - να δέχεται ένα φιλί στο μάγουλο από τον ηγέτη της Χαμάς και εγκέφαλο της 7ης Οκτωβρίου, Yahya Sinwar. Σύμφωνα με πληροφορίες, το CNN τον ανέστειλε λίγο αργότερα την συνεργασία μαζί του.

Shocking exposé by @HonestReporting: Photographers working for AP, Reuters, NY Times and CNN were embedded with Hamas on the Oct 7th massacre. Did they know about the attack beforehand?!

Gazan freelance journalist Hassan Eslaiah whom both AP &CNN used on Oct. 7.
Here he is… pic.twitter.com/T73dMrzlbv

— Consul General Idit Shamir (@ShamirIdit) November 9, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα