Εσωτερικές συγκρούσεις στην Ελληνική για τον Συνεργατισμό

Ακόμα να ξεκαθαρίσει εντός της Ελληνικής Τράπεζας η στάση που θα τηρηθεί σε σχέση με την κατάθεση ή μη δεσμευτικής πρότασης για εξαγορά του «καλού» τμήματος του Συνεργατισμού.

Μετά την παράταση των εποπτικών Αρχών για την υποβολή και την επί της ουσίας «ψήφο εμπιστοσύνης» που εξέπεμψαν για την ίδια την διαδικασία, η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, με τους υποψήφιους μνηστήρες να μελετούν διεξοδικά τα δεδομένα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι συνεδριάσεις του Διοικητικού

Συμβουλίου της Ελληνικής είναι πολύωρες, εκπέμποντας ενδείξεις σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν οι μεγαλομέτοχοι για το άνοιγμα στον Συνεργατισμό.

Εξάλλου, η διευθυντική ομάδα της Ελληνικής προετοιμάζεται με έντονους ρυθμούς για την παρουσίαση που θα κάνει στους μετόχους της Τράπεζας, με την οποία είτε θα τους εξηγούν γιατί πρέπει να αποκτήσουν το χαρτοφυλάκιο του Συνεργατισμού, είτε γιατί δεν πρέπει να προχωρήσουν με τη συγκεκριμένη επένδυση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επόπτες και το κράτος που είναι ο μεγαλομέτοχος του Συνεργατισμού, παρακολουθούν τις εξελίξεις επιδιώκοντας το ζήτημα να κυλήσει ομαλά και να μην υπάρξει ανάγκη να υπαχθεί υπό τον περί εξυγίανσης νόμο, σε περίπτωση που κάτι πάει «λάθος» και η διαδικασία της προσχώρησης επενδυτή στο σχήμα δεν προχωρήσει.

Πάντως η Ελληνική είναι το μόνο πιστωτικό ίδρυμα που έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για το υγιές κομμάτι του συνεργατισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν εν τέλει η αύξηση κεφαλαίου προχωρήσει, αυτή θα φτάνει μέχρι τα €550 εκ., ώστε να ικανοποιηθούν οι εποπτικές ανάγκες και να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στο εν λόγω ποσό έχουν προσμετρηθεί και οι ανάγκες κεφαλαίων για τα δάνεια της Συνεργατικής αλλά και της Ελληνικής για να δημιουργηθεί ένα νέο τραπεζικό ίδρυμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός φαίνεται ότι έχει στείλει τα σχετικά μηνύματα ότι την επόμενη ημέρα, το κάθε τραπεζικό ίδρυμα θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες του χωρίς προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι τα εποπτικά κεφάλαια θα πρέπει να παραμείνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με τους εποπτικούς κανόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εσωτερικές, Ελληνική, Συνεργατισμό,esoterikes, elliniki, synergatismo