Εταιρεία με έδρα την Κύπρο στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

To Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε δεκατρείς οντότητες και δύο ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογίας της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που αναπτύσσουν ή προσφέρουν υπηρεσίες που επιτρέπουν την αποφυγή των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ρωσία

στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε εναλλακτικούς μηχανισμούς πληρωμής για να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες, Μπράιαν Ε. Νέλσον. «Καθώς το Κρεμλίνο επιδιώκει να αξιοποιήσει οντότητες στον χώρο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να εκθέτει και να διαταράσσει τις εταιρείες που επιδιώκουν να βοηθήσουν τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν υποστεί κυρώσεις να επανασυνδεθούν με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Η λίστα περιλαμβάνει και μία εταιρεία που έχει την έδρα της στην Κύπρο. Πρόκειται για την Tokentrust Holdings Ltd. που είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Atomaiz και ορίστηκε σύμφωνα με την Ε.Ο. 14024 για τη λειτουργία ή τη δραστηριότητα στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Με λαμπρότητα τίμησε η Κύπρος την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Keywords
Τυχαία Θέματα