Εξόρμησαν 36.500 κυνηγοί την 1η Κυριακή – Η εξήγηση για τα σκυλιά στα βουνά

Άρχισε την Κυριακή το κυνήγι του ενδημικού θηράματος, με αρκετές χιλιάδες κυνηγούς να παίρνουν τα κυνηγετικά όπλα αλλά και τα κινητά τους τηλέφωνα και να σπεύδουν από τα χαράματα στην αναζήτηση ικανοποιητικών περασμάτων.   

Λαγοί, φάσσες και πέρδικες μέχρι το τέλος του χρόνου «έχουν την τιμητική τους», σε μια διαδικασία όμως που απαιτεί πλέον καταγραφή του θηράματος, με τους εκπροσώπους των κυνηγών να δηλώνουν δυσφορία, αφού η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται μέσω υποχρεωτικής αποστολής μηνυμάτων, χαρακτηρίζοντάς την δύσκολη για αρκετούς κυνηγούς, κυρίως μεγάλους σε ηλικία ή όσους δεν

έχουν ...έξυπνα κινητά. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Θήρας και Πανίδας, Πέτρος Αναγιωτός, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ανέφερε ότι «οι ανανεωμένες άδειες κυνηγίου μέχρι χθες έφταναν τις 36.500, επιβεβαιώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μείωση στους αριθμούς».

Αποτιμώντας την πρώτη Κυριακή, σημείωσε ότι «είχε θετικό πρόσημο λόγω δύο παραγόντων. Πρώτο, δεν υπήρχαν σοβαρά κυνηγετικά ατυχήματα. Δεύτερο, δεν υπήρχαν σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας. Θήραμα υπάρχει αλλά οι καιρικές συνθήκες χθες δεν ήταν ευνοϊκές, θα υπάρχει όμως κυνηγετικό ενδιαφέρον για τις επόμενες εξορμήσεις».

Επεσήμανε ότι δεν δόθηκε κανένα πρόστιμο την Κυριακή για μη καταγραφή θηραμάτων στην εφαρμογή Artemis Cy, ενώ μέλη της Θήρας βοήθησαν και υποστήριξαν κυνηγούς που ήθελαν βοήθεια».

Σε σχέση με όσους αναρτούν φωτογραφίες με θηράματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι «στο παρελθόν είχε γίνει μια προσπάθεια να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση αλλά δεν επιτεύχθηκε. Γίνεται σύσταση όμως εάν κάποιος θέλει να αναρτήσει μια φωτογραφία, αυτή να μην δυσφημίζει τους κυνηγούς».

Για τις φωνές ότι οι κυνηγοί εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους, δήλωσε ότι «δεν σημαίνει όλοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους, υπάρχει το φαινόμενο της κροτοφοβίας  , όπου κάποιοι σκύλοι φοβούνται και χάνουν τον προσανατολισμό τους. Από προσωπική εμπειρία έχει δει πολλούς κυνηγούς και τις επόμενες ημέρες να πηγαίνουν στα βουνά και να προσπαθούν να βρουν τα σκυλιά τους».

  

Διαβάστε επίσης: Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από πυροβολισμό στο πόδι

Keywords
Τυχαία Θέματα