Φιλανθρωπική συναυλία ΒΒ για εορτασμό Πλατινένιου Ιωβηλαίου Βασίλισσας

Με φιλανθρωπική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Κούριο, στις 2 Ιουνίου, οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο θα εορτάσουν τα 70χρονα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο θρόνο, γνωστό ως Πλατινένιο Ιωβηλαίο (Platinum Jubilee).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση των ΒΒ, «με αυτό το ιστορικό γεγονός θα εορταστεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας

Βασίλισσας Ελισάβετ Β', η υπηρεσία της στο έθνος μας, για πάνω από 70 χρόνια, και η στενή στήριξη της στις Ένοπλες Δυνάμεις». « Με την συναυλία, θα εορταστεί επίσης η φιλία και η συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλος της Κοινοπολιτείας», προστίθεται.

Αναφέρει δε ότι «με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του Κουρίου, όλα τα κέρδη που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση, θα διατεθούν σε δύο κυπριακά φιλανθρωπικά ιδρύματα για αντιμετώπιση του καρκίνου των παιδιών ( Μικροί Ήρωες’ και  Ένα Όνειρο, Μια Ευχή), καθώς και σ’ ένα βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που στηρίζει οικογένειες στρατιωτικών, το SSAFA».

Στη συναυλία θα συμμετέχει  η χορωδία και η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου «Διάσταση» και οι Κύπριες σοπράνο, Αλίκη Χρυσοχού και Μαρία Παπαϊωάννου, ενώ στρατιωτικό άρωμα θα δώσει η μπάντα των ΒΒ «Royal Signals» και η χορωδία «Military Wives». Η συναυλία θα περιλαμβάνει επίσης τελετή ανάμματος φλόγας για να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια υπηρεσίας της Βασίλισσας.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Διοικητής των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου, υποστράτηγος Rob Thomson, η συναυλία θα είναι μια πράξη εορτασμού και μια θεαματική συναυλία, η οποία εκτός του ότι θα σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια υπηρεσίας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, «αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη στενή μας φιλία και συνεργασία με την Κύπρο και τους Κύπριους».

«Είναι φυσικά επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να μαζέψουμε χρήματα για εξαιρετικούς σκοπούς. Για εμάς, τη Διοίκηση, είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε σε θέση να στηρίξουμε κυπριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις που εργάζονται τόσο σκληρά για να φροντίσουν παιδιά που έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση θα κυκλοφορήσουν στις 19 Απριλίου και θα κοστίζουν €15, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από την ιστοσελίδα https://shop.tickethour.com

Keywords
Τυχαία Θέματα