Φιντάν: Η χερσαία επιχείρηση θα μετατρέψει τη βαρβαρότητα σε πλήρη σφαγή

Κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστικό διάδρομο ζήτησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από το Κατάρ στη Ντόχα.

«Μια χερσαία επιχείρηση κατά της Γάζας θα μετατρέψει αυτή τη βαρβαρότητα σε πλήρη σφαγή.

Η περιοχή μας βρίσκεται κυριολεκτικά σε σημείο καμπής. Η τρέχουσα συγκυρία θα οδηγήσει είτε σε μεγαλύτερο πόλεμο είτε σε μεγαλύτερη ειρήνη. Δεν αποδεχόμαστε τις επιθέσεις με στόχο αθώους πολίτες στη Γάζα. Δεν δεχόμαστε την εκδίωξη των κατοίκων της Γάζας από τα σπίτια τους. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει όχι

μόνο την Παλαιστίνη αλλά και την Αίγυπτο, τη Βηρυτό και την Ιορδανία», δήλωσε ο Χακάν Φιντάν, κατηγορώντας στη συνέχεια ότι κάποιες χώρες ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ενθαρρύνοντας τα «εγκλήματα», όπως τα χαρακτήρισε, του Ισραήλ.

«Κάποιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Εκείνοι που ενθαρρύνουν τα εγκλήματα του Ισραήλ υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης είναι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα", είπε χαρακτηριστικά.

«Η αποτυχία ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να καταδικάσουν συλλογικά ή να αποτρέψουν τον όλεθρο και την καταστροφή στη Γάζα αποτελεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό αποσταθεροποιεί περαιτέρω την ήδη επιδεινούμενη ισορροπία στον κόσμο.

Εάν δεν καταφέρουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση της τρέχουσας κρίσης, πολύ χειρότερες μέρες περιμένουν όλο τον κόσμο. Βλέπουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με την καταδίκη και την απλή κριτική», πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι «μπορούμε να είμαστε εγγυήτρια χώρα».

Ο Αλ Θάνι από την πλευρά του είπε, «Όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου πρέπει να λογοδοτήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα