Φωτιά Διερώνα:«Βελτιωμένη κατάσταση,εξακολουθεί να είναι δύσκολη λόγω έκτασης»

Σε δύσβατες περιοχές μαίνεται αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στην κοινότητα Διερώνα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Σίγμα, «αυτές οι περιοχές χαρακτηρίζονται ως περιοχές  τύπου Αρακαπά. Στο χρόνο μηδέν είχαμε θέσει σε κινητοποίηση, ότι μπορούσε να γίνει έγινε σε χρόνο μηδέν. Συγκεκριμένα, έγινε απογείωση 5 πτητικών μέσων και εφαρμογή του σχεδίου Ίκαρος ΙΙ. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από το τμήμα δασών 20 πυροσβεστικών οχημάτων από Τρόοδος, Λευκωσία και Πάφο».

Ακολούθως, ανέφερε ότι «είχαμε 45 βαθμούς Κελσίου

και πολύ χαμηλή υγρασία 12%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κρούζει ο αέρας». Με αυτή θερμοκρασία και υγρασία το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο. Ευτυχώς, δεν είχαμε ισχυρούς ανέμους».

Μετά τις 18:00, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, «ξεκίνησαν οι συνθήκες να είναι ευνοϊκότερες, καλύτερες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Είναι βελτιωμένη η κατάσταση, εξακολουθεί να είναι δύσκολή λόγω της έκτασης. Είναι έκταση περίπου 4 km σε δύσβατες περιοχές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κοντά σε μερικό υπό έλεγχο. Πρέπει να έχουμε δυνάμεις σε όλη την περίμετρο για να μπορούμε να το πούμε».

Τέλος, όσον αφορά το Κρατικό Δάσος της Λεμεσού είπε «αν δεν έχει εισέλθει στο κρατικό δάσος της Λεμεσού τότε είναι στις παρυφές. Αν εισέλθει θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η κατάσβεση λόγω του ότι δεν υπάρχουν δρόμοι. Σήμερα, από την πρώτη στιγμή ήταν με επιβραδυντικό υγρό για να δημιουργήσουμε αντιπυρική ζώνη με το υγρό». 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Διερώνα

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, πέραν των 200 ατόμων και δεκάδες επίγεια πυροσβεστικά μέσα βρίσκονται στη διαδικασία να περικυκλώσουν τη φωτιά για να μπορέσουν να την ελέγξουν.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής και το σκότος, συμπλήρωσε.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν το Τμήμα Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα,  η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η  Επαρχιακή Διοίκηση, εθελοντικές ομάδες και ομάδες των κοινοτήτων της περιοχής.

Τα πτητικά μέσα έχουν καθηλωθεί λόγω του σκότους.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Διερώνα - Σχέδιο «Ίκαρος 2»

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα