ΦΩΤΟ: 13χρονος Βρετανός έπαθε εγκαύματα μετά από τατουάζ που έκανε στην Κύπρο

Ένας 13χρονος έπαθε εγκαύματα εξαιτίας ενός τατουάζ τύπου χέννα το οποίο έκανε κατά την διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Κύπρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, το χέρι του Tyler Skee «καιγόταν» για έξι μέρες μετά την επιστροφή του από το ταξίδι. Μετά απ' αυτό ο νεαρός επισκέφθηκε μονάδα εγκαυμάτων και 14 ειδικούς γιατρούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο νεαρός σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο για να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματα.

Συγκλονιστικές

εικόνες δείχνουν την κόκκινη πληγή του νεαρού αγοριού που έχει κηλίδες και φουσκάλες σε ολόκληρο το χέρι μέχρι τον αγκώνα του. Το τατουάζ ήταν σε σχήμα δράκου.

Η μητέρα του Chloe από το Gateshead, λέει ότι οι γιατροί πιστεύουν ότι η αντίδραση προκλήθηκε από την παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD), μια χημική ουσία που βρίσκεται συνήθως στη χέννα, η οποία απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε προϊόντα δέρματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tο PPD μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα σε βαφές μαλλιών, ωστόσο τα επίπεδα ελέγχονται αυστηρά. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μαύρη χέννα συχνά υπερβαίνει αυτές τις ποσότητες για να δώσει ένα πιο σκούρο χρώμα.

Εξήγησε επίσης ότι ο γιος της έχει αυτισμό - που οδηγεί σε υψηλή ανοχή στον πόνο, έτσι δεν ζήτησε βοήθεια παρόλο που πονούσε το χέρι του για μέρες.

Η μητέρα του άφησε τον Τάιλερ και την αδερφή του Μπρουκ, 10 ετών, να κάνουν τα σχέδια με μελάνι (αξίας 15 ευρώ) την τελευταία ημέρα των διακοπών τους σε ένα κατάστημα, αφού τους το είχε συστήσει ένας ντόπιος.

Η Chloe δημοσίευσε το περιστατικό στο Facebook, προειδοποιώντας τους άλλους για το προϊόν και είπε ότι φοβόταν ότι ο γιος της θα μείνει με μια μόνιμη ουλή.
Τώρα δεν θα ξανά αφήσει ποτέ τα παιδιά της να κάνουν τατουάζ με χέννα και προτρέπει τους άλλους γονείς να είναι προσεκτικοί. «Όλους όσους βλέπω, ειδικά τους φίλους που μόλις απέκτησαν μικρά μωρά, λέω αν πάτε ποτέ διακοπές, μην τους αφήσετε να κάνουν τατουάζ με χέννα».

«Στο μυαλό του πρέπει να πίστευε ότι αυτό ήταν φυσιολογικό, επομένως δεν μας είπε ποτέ τίποτα.

Στη συνέχεια εμφάνισε εξάνθημα σε ολόκληρο το σώμα, το οποίο οι γιατροί λένε ότι οφειλόταν σε μια αυτοάνοση απόκριση στη μόλυνση».

Το νεαρό αγόρι βρισκόταν επίσης πρόσφατα σε μονάδα εγκαυμάτων, όπου η μητέρα είπε ότι τον είδαν 14 επαγγελματίες υγείας που δεν ήξεραν πώς να του φερθούν πριν του δοθούν κρέμες και φάρμακα.

Η Chloe λέει ότι η πληγή του Tyler δεν έχει ακόμη επουλωθεί πλήρως. «Ένας πλαστικός χειρουργός είπε ότι έχει ξεπεράσει το σημείο του να είναι ένα χημικό έγκαυμα. Τώρα είναι δερματίτιδα εξ επαφής λόγω της αντίδρασης που είχε το σώμα του», είπε. 

«Ο Tyler είναι ένας μικρός στρατιώτης, δεν παραπονέθηκε ποτέ ότι πονούσε. Το μόνο πράγμα για το οποίο παραπονέθηκε είναι ότι έχει φαγούρα. Έχει κάνει μερικές άλλες ιατρικές εξετάσεις και πριν από μερικές εβδομάδες ξέσπασε σε κλάματα.Ήταν αποκαρδιωτικό. Θα μπορούσα να σταθώ εκεί και να κλάψω μαζί του, αλλά δεν ήθελα να το κάνω γιατί ήθελα να είμαι δυνατή για εκείνον».

«Ήταν φρικτό και για τη μικρή του αδερφή. Κάποια στιγμή, όταν ήταν πολύ άσχημα, νόμιζε ότι θα του έκοβαν το χέρι. Ήταν το απόλυτο χάος. Πραγματικά φαίνεται πολύ καλύτερα τώρα και ο δερματολόγος πιστεύει ότι δεν θα του προκαλέσει ουλή. Ακόμα δεν έχω πειστεί γιατί υπάρχουν ορισμένα μέρη όπου φαίνεται ακόμα λευκό».

Η Chloe λέει ότι απευθύνθηκε στο κατάστημα τατουάζ για να τους ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Διαβάστε ακόμη: Η ζωή ενός Κύπριου σε ένα «παράξενο» χωριό της Αγγλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα