Γρήγορη εφαρμογή δέσμευσης Ισραήλ για νέα σημεία προς Γάζα ζητά η Κομισιόν

Τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή των νέων δεσμεύσεων του Ισραήλ για άνοιγμα περισσότερων σημείων πρόσβασης για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γραπτή δήλωση, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για αύξηση της παράδοσης βοήθειας στην περιοχή, μέσω όλων των δυνατών οδών, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου διαδρόμου.

Όπως αναφέρεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει

την ανακοίνωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου για το άνοιγμα περαιτέρω σημείων πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι δεσμεύσεις αφορούν ειδικότερα το άνοιγμα του λιμανιού του Ασντόντ και του περάσματος του Ερέζ, και τη σημαντική ενίσχυση της παράδοσης βοήθειας από την Ιορδανία.

«Τα βήματα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα και πλήρως", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον, η Επιτροπή επαναλαμβάνει την έκκλησή της για προστασία των αθώων πολιτών και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Η Επιτροπή καλεί, επίσης, όλα τα μέρη στην περιοχή να επιτρέψουν επειγόντως τη σημαντική αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η Κομισιόν, προστίθεται, θα συνεχίσει την εντατική εργασία με περιφερειακούς και παγκόσμιους εταίρους, τα Ηνωμένα Έθνη και τις ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται, «προκειμένου να αυξηθούν οι παραδόσεις βοήθειας στη Γάζα μέσω όλων των δυνατών οδών - χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων - συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου διαδρόμου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνεται, «έχει αυξήσει σημαντικά την οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξή της προς τον λαό της Παλαιστίνης και έχει δρομολογήσει 44 πτήσεις, μεταφέροντας μέχρι στιγμής σχεδόν 2.000 τόνους βοήθειας, στο πλαίσιο της επιχείρησης ανθρωπιστικής αεροπορικής γέφυρας».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρήγορη, Ισραήλ, Γάζα, Κομισιόν,grigori, israil, gaza, komision