Η Χαμάς ήθελε επέκταση επίθεσης 7ης Οκτωβρίου στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με WSJ

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα αναδεικνύει νέες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την επίθεση της Χαμάς κατά ισραηλινών μεθοριακών οικισμών στην μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας, το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που στοίχισε τη ζωή πέραν των 1.400 Ισραηλινών πολιτών. Το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες ισραηλινών και ξένων μυστικών υπηρεσιών, ενώ παρατίθενται και δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας

του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ.

Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal, αναφέρει στο δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώτατο Ισραηλινό αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών, ότι σκοπός των Παλαιστινίων ενόπλων ήταν να μεταφέρουν την επιχείρηση εκείνο το πρωί σε μεγάλα αστικά κέντρα του Ισραήλ, μακριά από τη μεθόριο της Γάζας, σε στρατιωτικές μονάδες και σε περιοχές της Δυτικής Όχθης. Ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτει ότι ηγετικά στελέχη του πολιτικού σκέλους της Χαμάς δεν ήταν ενήμερα για την προετοιμασία της επιχείρησης της 7ης Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ότι οι προπαρασκευαστικές της ενέργειες πραγματοποιούνταν σταδιακά πολλούς μήνες νωρίτερα με μυστικότητα.

Ο Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι το σχέδιο της επιχείρησης ήταν εξαιρετικά λεπτομερές «μέχρι του σημείου ποια στελέχη της Χαμάς θα βίαζαν Ισραηλινές στρατιωτίνες που υπηρετούσαν σε συγκεκριμένες μονάδες».

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η κρατική ισραηλινή τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα ιδιόχειρο σημείωμα που είχε βρεθεί σε ρούχα ενόπλου της Χαμάς που είχε συμμετάσχει στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, και ο οποίος κρατείται για ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές. Το σημείωμα περιείχε οδηγίες σχετικά με τον τόπο που θα έπρεπε ο ένοπλος να μεταβεί, προκειμένου να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του Ισραήλ από άτομο που διέθετε μεταφορικό μέσο. Στο ίδιο σημείωμα αναγραφόταν και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του φερόμενου συνεργού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα