Η Επίτροπος Σίμσον σε φόρουμ για τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

Στο πρώτο φόρουμ υψηλού επιπέδου για τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΣΜ-ηλ) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχει η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το φόρουμ αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ, φέρνοντας σε επαφή υψηλόβαθμους ηγέτες του κλάδου, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και φορείς καινοτομίας.

«Για την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου

REPowerEU και τον τερματισμό των εισαγωγών ρωσικών ορυκτών καυσίμων, καθώς και για την υλοποίηση της πρόσφατα συμφωνηθείσας φιλοδοξίας να ανέλθει το μερίδιο ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο 45% έως το 2030, χρειαζόμαστε αναβαθμισμένα δίκτυα και ενισχυμένες ενεργειακές υποδομές» σημειώνεται, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει λόγο για καίριας σημασίας στόχο στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων η Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι των κρατών μελών, ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου, ο Οργανισμός Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ).

Η εναρκτήρια και η καταληκτική συνεδρίαση, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων και της κεντρικής ομιλίας της Επιτρόπου, θα μεταδοθούν ζωντανά στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Ενόψει του φόρουμ υψηλού επιπέδου, η Επίτροπος Σίμσον δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και αποτελεί βασικό καταλύτη για τη μετάβαση της Ευρώπης σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Σημείωσε ότι η Ευρώπη θα διασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια και θα υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της για το κλίμα μόνο εάν οι ενεργειακές μας υποδομές επεκταθούν και εξελιχθούν ώστε να είναι κατάλληλες για ένα απανθρακοποιημένο ενεργειακό σύστημα.

«Ωστόσο, τα ευρωπαϊκά δίκτυα αντιμετωπίζουν επί του παρόντος ορισμένες προκλήσεις που σχετίζονται με την αδειοδότηση, τη συμφόρηση του δικτύου και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Το φόρουμ για το μέλλον των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται την κατάλληλη στιγμή και αποτελεί ευκαιρία για τις πρωτοπόρες βιομηχανίες και τα ενδιαφερόμενα μέρη να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί και να τροφοδοτήσουν την εν εξελίξει συζήτηση πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ», πρόσθεσε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα