Η εξήγηση Ογκολογικού για το πώς έγινε η λάθος διάγνωση - Τι λέει το Υπουργείο

Διευκρινίσεις για το περιστατικό λανθασμένης διάγνωσης γυναίκας με μεταστατικό καρκίνο, έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Πάνος Εργατούδης μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι.

«Όντως ανακοινώθηκε στην ασθενή όχι ότι έχει 6 μήνες ζωή αλλά ότι αυτό που ανακοινώθηκε στην ασθενή από τον γιατρό της είναι το αποτέλεσμα της εξέτασης.Της είπε ότι αν αυτό το οποίο καταγράφει αυτή η βιοψία είναι αυτό η πρόγνωση αυτού του καρκίνου δεν είναι καλή. Για τον δεύτερο ασθενή, που αφορά το δείγμα στο οποίο δόθηκε στην παραπονούμενη, όταν πήρε τα αποτελέσματα ο γιατρός και

η ιατρική ομάδα είπε ότι αυτό που διαβάζει δεν συνάδει με την κλινική εικόνα και τις απεικονιστικές εξετάσεις. Γι’ αυτό παρέπεμψε τον ασθενή να κάνει δεύτερη βιοψία. Έγινε δεύτερη βιοψία και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχαν και ο δεύτερος ασθενής ξεκίνησε να παίρνει θεραπεία κανονικά για την πάθηση την οποία έχει».

Σημειώνεται ότι οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού έδωσε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της τελετής παραλαβής πέντε νέων μαστογράφων, δόθηκαν στον ΟΚΥπΥ οδηγίες για τάχιστη διερεύνηση του περιστατικού, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Της είπαν έχει καρκίνο και 6 μήνες ζωής - Μπέρδεψαν τις βιοψίες

Τι λέει ο δικηγόρος της γυναίκας που διαγνώστηκε κατά λάθος με καρκίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα