«Η κατάρρευση της Wagner έχει αποδυναμώσει περισσότερο το ρωσικό στρατό»

Tην δική του εκτίμηση για την σημασία του αφοπλισμού της Wagner και τις επιπτώσεις για τον Ρωσικό στρατό παρέθεσε ο  Anton Gerashchenko, συμβουλός εσωτερικών υποθέσεων της Ουκρανική Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει τα εξής:

The process of disarming and destroying Wagner PMC, which Prigozhin has been developing for 10 years, has been set in motion. This is great.

Without heavy

weapons (tanks, guns, APCs, SAMs) Wagner PMC fighters are a crowd of criminals with firearms. Dangerous, but no longer…

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) June 27, 2023

Η διαδικασία αφοπλισμού και καταστροφής της Wagner PMC, την οποία αναπτύσσει ο Πριγκόζιν  εδώ και 10 χρόνια, έχει δρομολογηθεί. Αυτό είναι υπέροχο.

Χωρίς βαριά όπλα (τανκς, όπλα, APC, SAM) οι μαχητές Wagner της PMC είναι ένα πλήθος εγκληματιών με πυροβόλα όπλα. Επικίνδυνο, αλλά όχι πλέον ικανό να πολεμήσει ενάντια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Για εμάς η κατάρρευση της Wagner PMC είναι σπουδαία είδηση, γιατί η Ρωσία έχει γίνει ακόμη πιο αδύναμη και ο ρωσικός στρατός έχει αποδυναμωθεί περισσότερο.

Ο Shoigu και ο Gerasimov έχουν ήδη δείξει τη δειλία τους, την έλλειψη πρωτοβουλίας, τη χαμηλή ικανότητα και τον αντιεπαγγελματισμό τους. Παραμένουν στις θέσεις τους και θα συνεχίσουν να κλέβουν τον στρατό και να λένε ψέματα στον Πούτιν, κάτι που λειτουργεί υπέρ μας.

Το μέρος των ριζοσπαστών Ρώσων που ονειρεύονται τον Πριγκόζιν να συνεχίσει να πολεμά την Ουκρανία και να σκοτώνει Ουκρανούς είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι. Τόσο από τον ίδιο τον Πριγκόζιν, που δεν ακολούθησε, όσο και από τον Πούτιν, που έδειξε αδυναμία, και από τους στρατηγούς που συκοφαντήθηκαν επίσης.

Και η Ουκρανία είναι ακόμη πιο κοντά στη Νίκη και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα