Η καθημερινή ζύγιση μπορεί να προλάβει επιδείνωση των συμπτωμάτων

Στη σημασία της καθημερινής ζύγισης, και πώς μπορεί να προλάβει επιδείνωση των συμπτωμάτων των ασθενών κατά τη χειμερινή περίοδο ειδικά σε συγκεκριμένη ομάδα ασθενών, αναφέρθηκαν ειδικοί σε εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Όπως αναφέρεται, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, του ΟΚΥπΥ ανέλυσαν τη σημασία της καθημερινής ζύγισης σε εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με θέμα «Ζυγίσου - Κατάγραψε - Ζήσε».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο, σημειώνεται ότι «το κοινό

ενημερώθηκε από ειδικούς για την/ σημασία της καθημερινής ζύγισης και πώς αυτή μπορεί να προλάβει επιδείνωση των συμπτωμάτων των ασθενών κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς και εισαγωγή στο νοσοκομείο».

Η δράση, αναφέρεται, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με αφορμή την εικόνα των νοσηλευόμενων ασθενών κατά τους χειμερινούς μήνες. Σημειώνεται ότι αφορά ειδικά όσους έχουν ανάγκη λήψης διουρητικών φαρμάκων στο σπίτι, ή πάσχουν από παθήσεις όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, ή κίρρωση ήπατος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομιλητές διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ανέλυσαν την σημασία της καθημερινής ζύγισης, «τονίζοντας ότι όταν τα άτομα ζυγίζονται με τον ίδιο τρόπο καθημερινά, μια απότομη αλλαγή στο βάρος δεν οφείλεται στο φαγητό αλλά σε κατακράτηση υγρών». Αυτή η κατακράτηση υγρών, προστίθεται, «ενδέχεται να επιφέρει επιδείνωση των συμπτωμάτων από τα οποία ήδη υποφέρουν, χειρότερη δυσφορία ή ακόμη και εισαγωγή στο νοσοκομείο». Σημειώνεται ότι, για να αποφευχθούν οι πιο πάνω συνέπειες, «το άτομο μόλις διαπιστώσει την απότομη αλλαγή στο σωματικό του βάρος, καλείται να ενημερώσει άμεσα τον/την θεράποντα ιατρό».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, «το μεγαλύτερο Νοσηλευτήριο της Επαρχίας Λεμεσού και δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου, γιορτάζει φέτος 30 χρόνια προσφοράς υπηρεσιών υγείας». Το Νοσοκομείο, ανήκει στο δίκτυο Νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ, μαζί με τα άλλα εφτά Νοσοκομεία που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, «παρέχοντας φροντίδα σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως», αναφέρεται.

Το Νοσοκομείο, προστίθεται, το οποίο στελεχώνουν 137 ιατροί, 602 νοσηλευτές και 101 λοιποί επαγγελματίες υγείας, διαθέτει 6 χειρουργικές αίθουσες, 329 κλίνες νοσηλείας ασθενών και προσφέρει υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας. Διαθέτει επίσης Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών «και τη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας στη χώρα», αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο της αναβάθμισής του, ο ΟΚΥπΥ προχωρά με την υλοποίηση πέντε αναπτυξιακών έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα