Η Μόσχα ανακοίνωσε αναχαίτιση drone που είχε στόχο πυρηνικό σταθμό

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναχαίτισε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας με στόχο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής σε συνοριακή περιοχή, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα επιχειρούν δεκάδες επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθε εβδομάδα σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν στόχους πίσω από την πρώτη γραμμή.

"Το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου, αναχαιτίστηκε επίθεση από τρία εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ. Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία

του σταθμού",  ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ, σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το εργοστάσιο ήταν σε κανονικά επίπεδα και οι γεννήτριες δούλευαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι οι δυνάμεις της αεράμυνας αναχαίτισαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του Κουρσκ, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στον πυρηνικό σταθμό.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο δήλωσε ότι οκτώ πυροσβέστες τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυραύλους σε πυροσβεστικό σταθμό στην πόλη Ιζιούμ, στη βορειοανατολική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης βομβαρδισμούς στη νότια περιοχή του Μικολάιβ και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της πρώτης γραμμής της Χερσώνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα