Η πολιτική ψευδοκράτους-Τουρκίας θα διευκολύνει και Ε/κ λέει ο Φεϊζίογλου

«Η εθνική πολιτική που υιοθέτησαν η τδβκ και η Τουρκία στο νησί, η οποία περιλαμβάνει κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς, είναι μια πολιτική που θα διευκολύνει και τη ζωή των Ελληνοκυπρίων στη νότια Κύπρο», είπε ο "πρέσβης" της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος και τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η τ/κ εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι ο Φεϊζίογλου έκανε αυτές τις δηλώσεις μιλώντας στο ράδιο Vatan.

Ακόμη,

δήλωσε ότι εάν οι Ε/κ «εγκαταλείψουν τις φαντασιώσεις και τα όνειρά τους να γίνουν ο ηγεμόνας του βορρά, [...] θα μπορέσουν να αποκτήσουν κάθε είδους οικονομικά και εμπορικά οφέλη, όχι από την Ελλάδα, [...] αλλά από την Τουρκία», υποστήριξε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η «νότια Κύπρος», κατά την έκφρασή του, μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το νερό προσθέτοντας άλλη μια γραμμή στον αγωγό που προέρχεται από την Τουρκία.

Υποστήριξε ακολούθως ότι το έργο διασυνδεδεμένης ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ολόκληρο το νησί και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μπορεί να πουλήσει την περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Υπενθυμίζοντας ότι τα αεροπορικά και θαλάσσια λιμάνια της Τουρκίας είναι κλειστά για την Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε ότι η ξηρά αποκαλύπτει «δύο ίσα κράτη».

«Η ε/κ πλευρά άφησε πίσω της το μοντέλο της ομοσπονδίας»


Ο Μετίν Φεϊζίογλου ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι «κατέστρεψαν το κοινό κράτος που ιδρύθηκε το 1960», ότι ενώ οι Τούρκοι αποδέχτηκαν το σχέδιο Ανάν το 2004, αυτοί το απέρριψαν και ότι ενώ οι Τουρκοκύπριοι ήταν στο σημείο να πουν «ναι» στη συμφωνία στο Κραν Μοντάνα, οι Ελληνοκύπριοι ανέτρεψαν τη διαδικασία.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μια από τις φυσιογνωμίες με επιρροή στο Κραν Μοντάνα, κατά την έκφρασή του, εξακολουθεί να είναι επικεφαλής και διαμορφωτής πολιτικής σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, όπως υποστήριξε, είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που άφησε πίσω της το μοντέλο της ομοσπονδίας.

«Ο ΟΗΕ να μιλήσει με την τδβκ»


Ισχυρίστηκε επίσης ότι «η τδβκ έχει επιδείξει καλή θέληση όσον αφορά την παρουσία του ΟΗΕ στο νησί» και δήλωσε ότι η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είναι παρούσα στις χώρες στις οποίες πηγαίνει στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, ότι γίνεται συμφωνία για το καθεστώς των δυνάμεων και ότι οι στρατιώτες της ενεργούν στο πλαίσιο αυτό.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει κάνει μια τέτοια συμφωνία λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να καθίσει κάτω με το ψευδοκράτος και να διασφαλίσει ότι αυτά τα στρατιωτικά στοιχεία έχουν το καθεστώς, τις νομικές ευθύνες, τις εξουσίες και τα διεθνή πρότυπα κατά τη διέλευσή τους από το έδαφος του.

«Η τδβκ είναι το προπύργιο του τουρκικού έθνους στην Ανατολική Μεσόγειο»


Είπε επίσης ότι ήταν σημαντικό για το ψευδοκράτος να γίνει μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, προσθέτοντας ότι ο πληθυσμός και η συνεισφορά στην παραγωγή αυτής της τεράστιας γεωγραφίας είναι τεράστια και ότι η συνεισφορά του στην οικονομία και την παραγωγή θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Υποστήριξε επίσης ότι το ψευδοκράτος είναι το προπύργιο του τουρκικού έθνους στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια τεράστια γεωγραφία και σημείωσε ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι αυτή τη στιγμή η πιο στρατηγικής σημασίας περιοχή στον κόσμο.

«Φταίνε οι Ελληνοκύπριοι για τα ακριβά εισιτήρια»


Σχετικά με τις καταγγελίες ότι τα αεροπορικά εισιτήρια από την κατεχόμενη Κύπρο προς την Τουρκία είναι ακριβά, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που τα εισιτήρια είναι ακριβά «είναι επειδή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις λόγω των εμπάργκο που έχουν εφαρμόσει οι Ελληνοκύπριοι μαζί με την ΕΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα