Η Πρεσβεία Παλαιστίνης καλεί για στήριξη πρωτοβουλίας ΓΓ ΟΗΕ για Γάζα

Να στηρίξει την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα, καλεί τη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα την κυπριακή Κυβέρνηση η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης, ο κ. Γκουτέρες για πρώτη φορά επικαλέστηκε το άρθρο 99 του Χάρτη του ΟΗΕ

για να περιγράψει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ ως «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να βοηθήσει στην αποφυγή ανθρωπιστικής καταστροφής, «ενόψει του μεγέθους της απώλειας ζωών στο εσωτερικό της Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μπροστά στον σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης του ανθρωπιστικού συστήματος στη Γάζα, ο κ. Γκουτέρες καλεί το ΣΑ να βοηθήσει στην αποφυγή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής και καλεί την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας, προστίθεται.

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης καλεί σε συσπείρωση γύρω από αυτήν την πρωτοβουλία "για να πιέσουν το ΣΑ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να αποφασίσει για κατάπαυση του πυρός και την παροχή προστασίας στον άμαχο παλαιστινιακό λαό, αλλά και για να λάβει πρακτικά μέτρα ώστε να σταματήσει το Ισραήλ την εθνοκάθαρση του λαού της Παλαιστίνης".

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Πρεσβείας, "ο κ. Γκουτέρες δέχθηκε περισσότερες από μία φορές σοβαρές επιθέσεις από Ισραηλινούς αξιωματούχους, ως αποτέλεσμα των δηλώσεών του σχετικά με τον πόλεμο της Γάζας, ειδικά από τον εκπρόσωπο του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος είπε ότι 'έχασε την ηθική του πυξίδα', όταν ο κ. Γκουτέρες δήλωσε ότι η Γάζα έχει γίνει 'νεκροταφείο για παιδιά'».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα