Η Ρεάλ "κρύβει" τον βοηθό του Ζιντάν λόγω διπλώματος

Το "δεξί χέρι" του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας φροντιστής. Ή τουλάχιστον αυτό δηλώνει η ομάδα για να αποφύγει κι άλλη τιμωρία για γκάφα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης αρνείται να παραδεχθεί ότι βοηθός του Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο κουμπάρος του, Νταβίντ Μπετονί, διότι κινδυνεύει με τιμωρία από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το απίστευτο περιστατικό έρχεται στον απόηχο της πρόσληψης του "Ζιζού" ως προπονητή της πρώτης ομάδας των "μερένγκες". Ο Γάλλος τεχνικός πήρε μαζί του τον βοηθό που είχε και

στη Ρεάλ Καστίγια, τη β' ομάδα της Ρεάλ, με τον οποίο συνδέεται επί δεκαετίες.

Ο λόγος για τον Μπετονί, με τον οποίο συνυπήρξαν στις ακαδημίες των Καννών στα πρώτα βήματά τους στο ποδόσφαιρο, ακολούθως στην πρώτη ομάδα, ενώ όταν ο Ζιντάν βρισκόταν στη Γιουβέντους, ο κουμπάρος του (του έχει βαφτίσει το παιδί) αγωνιζόταν σε μικρότερες ιταλικές ομάδες κοντά στο Τορίνο.

Το πρόβλημα έγκειται στην επαγγελματική επάρκεια του τελευταίου, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A, την ώρα που ο Ζιντάν διαθέτει το UEFA Pro. Αυτό του Ζιντάν επιτρέπει να αναλάβει ομάδες της Primera Division, σε αντίθεση με αυτό του Μπετονί, παρότι ο κανονισμός στην Ισπανία επιβάλλει ο πρώτος προπονητής και ο βοηθός του να έχουν το ίδιο δίπλωμα.

Ως εκ τούτου, λίγες εβδομάδες μετά από τον αποκλεισμό από το Copa del Rey για αβλεψία σε τιμωρημένο παίκτη και λίγες ημέρες μετά από την απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών για παραβάσεις στον κανονισμό περί μεταγραφών, η Ρεάλ αναγκάστηκε να δηλώσει τον Μπετονί "διαχειριστή εξοπλισμού" στον αγώνα με τη Λα Κορούνια και να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση για να αποφύγει νέα τιμωρία.

Ρεάλ Μαδρίτης κοινοποιεί ότι ο Νταβίντ Μπετονί δεν είναι ο δεύτερος προπονητής της πρώτης ομάδας, όπως γράφτηκε τις τελευταίες ώρες. Όπως απάντησε ο ίδιος ο Ζινεντίν Ζιντάν, στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, την 5η Ιανουαρίου, δεν έχει δεύτερο τεχνικό. Ο Νταβίντ Μπετονί είναι μέρος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας", ισχυρίζονται οι "μερένγκες", έστω κι αν η εικόνα τους διαψεύδει.

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα