Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την Τουρκία για την οργάνωση ISIS-K

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση του ISIS-K στην Τουρκία, που αιματοκύλισε τη Μόσχα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον έγκριτο πολιτικό αναλυτή, Φεχίμ Ταστεκίν, η Ρωσία, φέρεται να είχε προειδοποιήσει την Τουρκία για το δίκτυο ISIS-K, που λειτουργεί στο Αφγανιστάν, την Κεντρική

Ασία και την Τουρκία.

Μάλιστα όπως τονίζει ο αρθρογράφος στην εφημερίδα Ντουβάρ οι πολιτικές του ΑΚΡ μετέτρεψαν την Τουρκία στην ευκολότερη χώρα της περιοχής για να εισέλθει, να μείνει και να κρυφτεί η συγκεκριμένη οργάνωση. Οι ροές από τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία μετέτρεψαν την Τουρκία σε πλατφόρμα για εγκληματικές δραστηριότητες, μεταφορές χρημάτων και καταφύγιο τζιχαντιστών. Λαμβάνοντας υπόψη την εισροή μετανάστευσης από τη Συρία και το Αφγανιστάν, η Τουρκία έγινε η μεγαλύτερη δεξαμενή στην περιοχή για τη στρατολόγηση μαχητών. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Τουρκία ξεχωρίζει ως η πιο σημαντική διασταύρωση του δικτύου ISIS-K, προσθέτει.

Το ISIS-K εκμεταλλεύεται τη χαλαρή προσέγγιση της κυβέρνησης του ΑΚΡ και οι περιστασιακές επιχειρήσεις και συλλήψεις δεκάδων ανθρώπων αντιστοιχούν μόνο στην κορυφή του παγόβουνου του προβλήματος, υπογραμμίζει ο Ταστεκίν.

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα