Η Σαχτάρ μετατρέπει την Arena Lviv σε καταφύγιο προσφύγων

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ λαμβάνει μέρος στην προσπάθεια για την μετατροπή της Arena Lviv σε καταφύγιο για χιλιάδες πρόσφυγες, που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο που έχει πλήξει τις περιοχές τους.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια η Arena Lviv ήταν ένα από τα γήπεδα τα οποία φιλοξένησαν το Euro 2012. Τρία παιχνίδια είχαν διεξαχθεί τότε στην πόλη δυτικά της Ουκρανίας, σε μία γιορτή του αθλητισμού. Λίγα χρόνια αργότερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο πόλεμος ξεκίνησε στην
Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και το ποδόσφαιρο έχει μπει στην άκρη. Έτσι, ο ρόλος της Arena Lviv φαίνεται να αλλάζει.

Συγκεκριμένα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ λαμβάνει συμμετοχή στις προσπάθειες, ώστε το γήπεδο να μετατραπεί σε καταφύγιο προσφύγων. Το Λβιβ δεν έχει πληγεί για την ώρα από τον πόλεμο και έτσι πολλοί Ουκρανοί βλέπουν την πόλη ως μία ασφαλή επιλογή.

"Προσπαθούμε να είμαστε βοηθητικοί και να οργανώσουμε ένα καταφύγιο στο Λβιβ, σε ένα γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε στο Euro 2012. Έχουμε παίξει παιχνίδια του Champions League εδώ στο παρελθόν. Σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, έχουμε κανονίσει να είναι καταφύγιο για 2-3000 ανθρώπους" ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της Σαχτάρ, Γιούρι Σβιρίντοβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα