ΙδΕΚ: €100.000 για συμμετοχή κυπριακών φορέων σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό

Μέσω του Horizon Europe Travel Grants δίνεται η ευκαιρία στο κυπριακό οικοσύστημα

Ε&Κ να αναπτύξει συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού, με στόχο την από κοινού υποβολή Προτάσεων στον Ορίζοντα Ευρώπη

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Έρευνα και Καινοτομία 2021-27, «Ορίζοντας Ευρώπη», προσφέρει σε άτομα από φορείς του κυπριακού οικοσυστήματος το ΙδΕΚ.

Η

νέα Πρόσκληση «Horizon Europe Travel Grants» έχει ως στόχο τη στήριξη της συμμετοχής κυπριακών φορέων σε εκδηλώσεις, οι οποίες παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες για εξεύρεση συνεργατών, με απώτερο σκοπό την από κοινού υποβολή προτάσεων στον «Ορίζοντα Ευρώπη».

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτεται η συμμετοχή σε Εκδηλώσεις Δικτύωσης (Brokerage Events) ή άλλου τύπου εκδηλώσεις ή δραστηριότητες δικτύωσης, οι οποίες πραγματοποιούνται στο εξωτερικό με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. Οι εκδηλώσεις μπορεί να διοργανώνονται από τα Δίκτυα των Εθνικών Σημείων Επαφής (ΕΣΕ) των επιμέρους Πολυθεματικών Προτεραιοτήτων, την Ε.Ε., ή/ και άλλες οντότητες, δίκτυα και πρωτοβουλίες.

Το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού της νέας Πρόσκλησης ανέρχεται στις €100.000 με μέγιστη χρηματοδότηση ανά συμμετοχή τα €1.000. Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης καλύπτεται το κόστος μετακινήσεων, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα σε φορείς όπως πανεπιστήμια, ερευνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δημόσιες υπηρεσίες.

Η Πρόσκληση στοχεύει ιδιαίτερα σε ενδιαφερόμενους φορείς που πρόκειται να υποβάλουν Προτάσεις ως Συντονιστές ή/και ηγούνται σε Δέσμες Εργασίας (Work Package Leaders) ή/και επιμέρους Δραστηριότητες (Task Leaders) ενδεχόμενων κοινοπραξιών έργων που θα υποβληθούν σε Προσκλήσεις του «Horizon Europe». Οι συμμετέχοντες αναμένεται να έχουν ενεργή συμμετοχή στις εν λόγω εκδηλώσεις (π.χ. μέσω προγραμματισμένων συναντήσεων, σύντομων ή/και αναλυτικών παρουσιάσεων, κ.α.).

Η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας IRIS του ΙδΕΚ, το αργότερο τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία έναρξης της εκάστοτε εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΙδΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@research.org.cy ή στο τηλέφωνο 22205000.

Η Πρόσκληση συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στο πλαίσιο του έργου NCP_WIDERA.NET του «Ορίζοντα Ευρώπη» και από εθνικούς πόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα