Ικανοποίηση στην Αθήνα για την υιοθέτηση του «πράσινου» πιστοποιητικού

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για την υιοθέτηση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του «πράσινου» πιστοποιητικού. Μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι με το «πράσινο» πιστοποιητικό, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν και πάλι να έχουν εύκολη μετακίνηση εντός της Ε.Ε, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Το πιστοποιητικό αυτό -όπως από την αρχή είχε διευκρινίσει ο Πρωθυπουργός- θα λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, καθώς

θα απαλλάσσει τους ταξιδιώτες από γραφειοκρατικές διαδικασίες και ταλαιπωρία, καλύπτοντας τρεις τύπους πιστοποιητικών: πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά τεστ και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19», πρόσθεσε.

Απαντώντας, μάλιστα, σε παλιότερες αναφορές του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για «πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας» και για πρωτοβουλία «καταδικασμένη να αποτύχει», η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας διαψεύστηκε καθώς η υιοθέτηση του «πράσινου» πιστοποιητικού είναι «μια σημαντική επιτυχία των προσπαθειών του Πρωθυπουργού που θα συμβάλει στη διευκόλυνση και την τόνωση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας».

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα λειτουργεί το green pass στην ΕΕ - Όλες οι πληροφορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα