Ηλικιωμένος Ισραηλινός θύμα ένοπλης παλαιστινιακής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ

Ένας 64χρονος Ισραηλινός είναι το θύμα επίθεσης με μαχαίρι με δράστη 14χρονο Παλαιστίνιο στην εβραϊκή συνοικία Νεβέ Γιακώβ της Ιερουσαλήμ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από σύντομη καταδίωξη μετά την πράξη του και ανακρίνεται από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, πρόκειται για ακόμα ένα κρούσμα εθνοθρησκευτικής βίας. Το θύμα κτυπήθηκε στην πλάτη και νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Η συνοικία Νεβέ Γιακώβ στην βορειοανατολική

Ιερουσαλήμ γειτνιάζει με την αραβική συνοικία Μπετ-Χανίνα και βρίσκεται πλησίον των δύο στρατιωτικών φυλακίων ελέγχου διέλευσης Χίζμε και Ραμ, στα όρια του Δήμου της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης. Πρόκειται για μία συνοικία με μεγάλο ποσοστό υπερορθόδοξων Εβραίων και έχει επανειλημμένως καταστεί στόχος παλαιστινιακών ενόπλων επιθέσεων, με σημαντικότερη την πολύνεκρη επίθεση κατά πλήθους που βρισκόταν στο προαύλιο χώρο της συναγωγής της συνοικίας τον Ιανουάριο του 2023.

Ενόψει της έναρξης του φετινού Ραμαζανίου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για πρόθεση ενόπλων επιθέσεων κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών της πόλης, που συστήνουν επαγρύπνηση των πολιτών σε δημοσίους χώρους. Παράλληλα από σήμερα άρχισε η σταδιακή αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων σε πολυσύχναστα σημεία της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα