«Ήταν ενήμερος ο στρατός.. θεωρώ ότι έλαβε τα μέτρα του»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αγ.Δομετίου με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα με Τούρκους στρατιώτες. 

Όπως ανέφερε ο Κώστας Πέτρου τους τελευταίους 1 - 2 μήνες παρατηρείται κινητικότητα στην περιοχή. «Δυστυχώς χθες ζήσαμε ακόμα μια προκλητική ενέργεια του τουρκικού στρατού, την παραβίαση της νεκρής ζώνης στην περιοχή του Αγίου Δομετίου. Μια κινητικότητα υπήρχε το προηγούμενο καιρό, τους περασμένους 1-2 μήνες, από μικρό αριθμό στρατιωτών προς ένα διώροφο ακατοίκητο

σπίτι εντός της νεκρής ζώνης. Χθες ο αριθμός των στρατιωτών ήταν πολύ περισσότερος. Γύρω στους 40 οι οποίοι εκτός του ότι ήταν ένοπλοι,φώναζαν εναντίον των δημοτών μας».

Ερωτηθείς αν προχώρησε σε ενημέρωση για τα εν λόγω περιστατικά, είπε ότι «φυσικά από την πρώτη στιγμή ήταν ενήμερος ο στρατός, ο οποίος θεωρώ ότι έλαβε τα μέτρα του. Από πλευράς δήμου δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι  από την στιγμή που ήταν πλέον πολιτικό το θέμα. Εμείς προσπαθούσαμε να πείσουμε τους δημότες μας ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά κάτι φυσιολογικό».

Εξηγώντας, είπε ότι «αυτό που είπα ότι κατά καιρούς κατέβαιναν τούρκοι στρατιώτες και προπηλάκιζαν ή υπαλλήλους του Δήμου που έμπαιναν για να ψεκάσουν τον ποταμό ή για να καθαρίσουν την νεκρή ζώνη και ήταν μεμονωμένα περιστατικά.  Όταν συνέβαιναν αυτά τα περιστατικά κάναμε διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία ήταν εκεί όταν γίνονταν οι εργασίες των υπαλλήλων του Δήμου».

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο με Τούρκους στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο (pics)

Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι κάτοικοι της περιοχής «ζητούν τουλάχιστον την ασφάλεια τους και έχουν δίκαιο σε αυτό, διότι είναι μια περιοχή που έχει πολλά προβλήματα, λόγω του ποταμού που βρίσκεται εκεί από τις έντονες βροχόπτωσεις τα σπίτια τους πλημμυρίζουν. Επίσης είναι κοντά στο οδόφραγμα που λόγω της μεγάλης κίνηση που υπάρχει προς τα κατεχόμενα δυσκολεύονται να πάνε στα σπίτια τους. Είναι μια περιοχή πολύ ταλαιπωρημένη».

«Πρέπει το κράτος να έρθει αρωγός να βοηθήσει και να βρει λύσεις στα χρόνια προβλήματα για να μπορέσουν και αυτοί να νιώσουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους . Έχουμε πάρει απαντήσεις, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα, δεν ξέρω αν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα όλοι μας λένε ότι θα βοηθήσουν την περιοχή αλλά δεν γίνεται τίποτα», ανέφερε. 

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: «Επανδρώστε άμεσα τα φυλάκια» -Κραυγή αγωνίας από μια κάτοικο του Αγ.Δομετίου

Keywords
Τυχαία Θέματα