Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Ανοιχτή επιστολή αγρότη προς τον πρωθυπουργό

Επιστολή έστειλε αγρότης στον προθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αυτούσια η επιστολή:

Αξιότιµε
κύριε πρωθυπουργέ,
γεια σας

Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσα πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για θέματα ανάπτυξης κάτω από άλλες συνθήκες, τα τρομακτικά καιρικά φαινόμενα δεν μας το επιτρέπουν. Πριν από ακριβώς τρία χρόνια, με επιστολή μου στις 16-10-2020 σας εξηγούσα τους λόγους που το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» προκάλεσε τεράστιες καταστροφές που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Σήμερα, παρότι

ο όγκος του νερού που έπεσε είναι τριπλάσιος, ίσως και τετραπλάσιος από τότε, πάλι αν είχαν προλάβει να γίνουν κάποια φράγματα οι καταστροφές προς κάθε κατεύθυνση θα ήταν μικρότερες. Μηδενιστής δεν ήμουν ποτέ, ούτε τώρα θα γίνω, όμως έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια και η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς Φαρσάλων, που έχει εγκριθεί, βρίσκεται ακόμη στην δεύτερη φάση των μελετών και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει πολύ ακόμη να ξεκινήσει. Κύριε πρωθυπουργέ, τέτοια έργα μείζονος και υψίστης σημασίας πρέπει να εκτελούνται σε όλα τους τα στάδια με αστραπιαίες διαδικασίες και όχι πρόχειρα. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την καλή πρόθεση της κυβέρνησής σας να επιτελέσει παραγωγικό έργο, όμως όλα και όλοι σε αυτήν την ζωή κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Η χώρα μας έχει ανάγκη από έργα υποδομής και ουσίας που θα επιφέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας. Ζητήστε από τους υπουργούς σας να δουλέψουν και να είναι αποτελεσματικοί. Το ίδιο κάντε και με τους βουλευτές σας. Ζητήστε από όλα τα κόμματα της Βουλής να συνεισφέρουν θετικά και όχι να κάνουν στείρα αντιπολίτευση. Έλληνες πολίτες ζουν σε αυτή τη χώρα και πρέπει να συνεχίσουν να ζουν και να παράγουν. Όταν υποχωρήσουν τα νερά, να καταγραφούν οι καταστροφές άμεσα και να δοθούν δίκαιες και βιώσιμες αποζημιώσεις στους ανθρώπους της παραγωγής.

Βαρύ το πλήγμα για αγρότες και κτηνοτρόφους
Οι αγρότες, που είναι οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ την στήριξη του κράτους. Έχοντας την πεποίθηση ότι οι παραπάνω γραμμές δεν θα πάνε χαμένες, παραμένουμε ψύχραιμοι και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Γιώργος ∆ρόσος
Αγρότης
Φάρσαλα

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα