Κάλπες στον ΔΗΣΥ για Τοπική Αυτοδιοίκηση - Οι πληροφορίες για την διαδικασία

Στήνουν κάλπες σήμερα στον ΔΗΣΥ για να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος τους εκλεκτούς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ του Μιχάλη Φελλά και του Σάββα Στούππα για τη θέση του υποψηφίου αντιδημάρχου Λεμεσού. Τη θέση του δημάρχου Δυτικής Λεμεσού διεκδικούν οι Νίκος Σπύρου και Άριστος Αριστείδου και για τη θέση του αντιδημάρχου Ύψωνα θα αναμετρηθούν Αλέκα Στυλιανού και Μάριος Νεοφύτου.

Για τη θέση του αντιδημάρχου Λάρνακας αναμετρούνται ο Άκης Ζανέττου και ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Κατά τις εσωκομματικές

του κόμματος θα ξεκαθαρίσου επίσης και οι επιλογές για δημοτικά συμβούλια σε Τρούλλους, Περβόλια, Υψωνα, Επισκοπή Λεμεσού, Έγκωμη και Αγλαντζιά.

Δικαίωμα συμμετοχής

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές για την Επαρχία, Δήμο ή Δημοτικό Διαμέρισμα που θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών τουλάχιστον ενενήντα (90) μέρες πριν, δηλαδή μέχρι την 29η Οκτωβρίου 2023, και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα (συνδρομή) για το έτος 2024. Τα μέλη του Κόμματος μπορούν να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, προσερχόμενα για τη ψηφοφορία, αλλά και εκ των προτέρων στα επαρχιακά γραφεία του Κόμματος ή και διαδικτυακά στην ηλεκτρονική πύλη μελών του κόμματος https://my.disy.cy.

Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9π.μ. μέχρι τους 6μ.μ.

Η ψηφοφορία είναι προσωπική και δεν μπορεί να ασκηθεί μέσω πληρεξουσίου.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να παρουσιάσουν την Πολιτική τους Ταυτότητα ή το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Άδεια Οδηγού για να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους.

Η εκλογή των υποψηφίων Δημάρχων και Αντιδημάρχων γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Η ανάδειξη των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ανά Δημ. Διαμέρισμα γίνεται με ενιαία εκλογή, και για να είναι έγκυρη η ψήφος, ο αριθμός των σταυρών προτίμησης πρέπει να είναι ίσος με το μισό και όχι μεγαλύτερος από τον αριθμών των διαθέσιμων εδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα