Κάνε επαγγελματικό σπα στο σπίτι!

Δε χρειάζεται να περνάς τη μέρα σου σε κέντρα αισθητικής για να απολαμβάνεις δημοφιλείς θεραπείες με σπάνια βότανα, λουλούδια και εξωτικά φρούτα. Κάνε εύκολα σπα στο σπίτι με συνταγές και προϊόντα που περιποιούνται το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο και σε κρατούν φρέσκια και λαμπερή.

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με αλόη

Είναι γνωστό ότι ο χυμός που προέρχεται από τα φρέσκα φύλλα αυτού του φυτού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ  ενυδατώνει και το δέρμα. Αποτελείται από νερό, τα ένζυμα καταλάση και κυτταρίνη, μέταλλα όπως ασβέστιο, αλουμίνιο,

κάλιο και νάτριο, καθώς και από 20 αμινοξέα. Χάρη στις καταπραϋντικές ιδιότητες του φυτού, παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Κόψε μερικά φύλλα αλόης στη μέση και ρίξε το χυμό της στο δέρμα σου. Άφησε τη μάσκα για μία ώρα και ξέπλυνε. Εάν έχεις ένα σπυράκι, κάνε το ίδιο και θα εξαφανιστεί σε 2 ημέρες.

Κάνε σύσφιγξη με λάδι ελιάς

Το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι, όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό. Άπλωσέ το σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό, για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ και να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν λάδι ντεμακιγιάζ: κάνε μασάζ με το ελαιόλαδο στο πρόσωπο και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

Κάνε καθαρισμό με μαστίχα

Την έχουμε απολαύσει ως τσίχλα αλλά και ως γλύκισμα. Η μαστίχα παρουσιάζει σημαντική αντιμικροβιακή, αντιμυκητιασική και αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων και έχει αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρέχει μια ομπρέλα προστασίας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Εάν λατρεύεις το άρωμα της μαστίχας, μπορείς να την εντάξεις στην καθημερινή ιεροτελεστία του καθαρισμού της επιδερμίδας σου. 

Πηγή: shape.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα