Καρέ–καρέ η στιγμή που Τουρκικό F–16 πετάει πάνω από τον «Πορθητή»

Σε μια νέα επίδειξη ισχύος, προκλητικότητας, αλλά και παραβατικότητας προέβησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δημοσιοποιώντας βίντεο με τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F – 16, το οποίο πετάει σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, πάνω από το γεωτρύπανο «Πορθητής» και τη φρεγάτα Barbaros που το συνοδεύει.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε το σχετικό βίντεο, γράφοντας:  «Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας χαιρέτησε το «Fatih Drilling Ship» στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνοδευτική φρεγάτα TCG BARBAROS».

dir="ltr" lang="tr">Hava Kuvvetlerimize ait bir F-16 savaş uçağımız Doğu Akdeniz’de bulunan Fatih Sondaj Gemimizi ve ona refakat eden TCG BARBAROS Fırkateynimizi selamladı.#MSB #TSK pic.twitter.com/NbR9bEZ4sO

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 27, 2019 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Πορθητής» βρίσκεται λιγότερο από 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πάφου, παρανόμως εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (26/6), επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, όταν τουρκικά F – 16 πέταξαν πάνω από το «Γιαβούζ». Πρόκειται για το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το οποίο επίσης προσανατολίζεται να προβεί σε παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Καρέ–καρέ, Τουρκικό F–16, Πορθητή,kare–kare, tourkiko F–16, porthiti