Καταγγελία για απόπειρα παραβίασης ιατρικών αρχείων Κέιτ Μίντλετον

Εσωτερική έρευνα διεξάγει η ιδιωτική κλινική στην οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, έπειτα από καταγγελία ότι μέλος του προσωπικού επιχείρησε να δει τις απόρρητες ιατρικές σημειώσεις που την αφορούσαν.

Το περιστατικό, που αποκαλύπτει η Daily Mirror, φέρεται να σημειώθηκε ενώ η 42χρονη πριγκίπισσα ακόμα νοσηλευόταν στο London Clinic τον Ιανουάριο.

Η πηγή της βρετανικής εφημερίδας

έκανε λόγο για «σημαντική παραβίαση ασφαλείας» που εκθέτει το ιδιωτικό νοσοκομείο, γνωστό για την περίθαλψη μελών της βασιλικής οικογένειας και διασημοτήτων.

Προσθέτει πως το προσωπικό έχει σοκαριστεί και αναστατωθεί για την «παραβίαση της εμπιστοσύνης και της δεοντολογίας» από τον/την συνάδελφό τους.

Την καταγγελία έχει επιβεβαιώσει το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών που διαχειρίζεται θέματα προσωπικών δεδομένων.

Η διεύθυνση του London Clinic απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, περιοριζόμενη, μέσω εκπροσώπου, να δηλώσει πως «όλοι οι ασθενείς μας, ανεξαρτήτως ιδιότητας, αξίζουν απόλυτη ιδιωτικότητα και εχεμύθεια ως προς τις ιατρικές τους πληροφορίες».

Η κλινική φέρεται να ενημέρωσε άμεσα το Παλάτι του Κένσιγκτον για την υπόθεση. Το Παλάτι αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «πρόκειται για ζήτημα της London Clinic».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα