Κατεχόμενα: «Περίπου 350 άτομα έλαβαν υπηκοότητα λόγω γάμου»

Η Kıbrıs (23.05.23) γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός εσωτερικών, Ζιγιά Τουρκλέρ δήλωσε ότι πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί στο θέμα της ασφάλειας της «χώρας», κατά την έκφρασή του. 

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από ΓΤΠ, σε ομιλία χθες στην «βουλή» και απαντώντας στον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχουρμαν, ο Όζτουρκλερ είπε ότι αυτή την βδομάδα θα περάσει από το «υπουργικό συμβούλιο» ο λεγόμενος κανονισμός που ετοίμασαν στο θέμα της ηλεκτρονικής βίζας και αργότερα θα συναντηθούν με όλους τους εταίρους και θα προβούν σε ρυθμίσεις. 

«Δεν ωφελεί

να τους στέλνουμε πίσω αφού έρθουν στην χώρα και διαπράξουν έγκλημα, το σημαντικό είναι πως σχεδιάζουμε να εμποδίσουμε την έλευση στην χώρα αυτού του τύπου ανθρώπων προτού διαπραχθεί έγκλημα», υποστήριξε προσθέτοντας ότι εντός Ιουλίου θα αρχίσουν να ελέγχουν τις εισόδους στο νησί έχοντας μια περιοχή ως πιλοτική.  

«Ύστερα θα ενεργοποιηθεί πλήρως το σύστημα. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο θέμα της ασφάλειας της χώρας», σημείωσε.

Αναφέροντας ότι βρίσκεται στο «υπουργείο εσωτερικών» για πάνω από ένα έτος, ο Όζτουρκλερ επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα της «υπηκοότητας» ατόμων προερχόμενων από τρίτες χώρες, λέγοντας:

«Άτομα που ήρθαν σε ορισμένο χρονικό διάστημα, κατευθύνουμε προς την λευκή ταυτότητα όσους είναι πέραν των 6 χρόνων,  πήραν υπηκοότητα λόγω γάμου και περίπου 350 άτομα. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν και άτομα που συμπλήρωσαν τις περιόδους άδειας εργασίας τους αρχίζοντας από πολύ παλιά και πήραν μέσω γάμου». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατεχόμενα, Περίπου 350,katechomena, peripou 350