Κατεχόμενα: Πρόθεση συνέχισης των κινητοποιήσεων εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί

Την πρόθεση των συντεχνιών των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν τα απεργιακά μέτρα και τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου η «κυβέρνηση» αποσύρει το «τροποποιητικό νομοσχέδιο περί εκπαιδευτικών» εξέφρασε η πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών (KTOEÖS), Σελμά Εϊλέμ.

Σήμερα οι δηλώσεις της κ. Εϊλέμ έγιναν στο λύκειο Κοκκίνων το οποίο επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας και είναι ένα από τα 5 σχολικά κτίρια λυκείων που θεωρούνται ακατάλληλα μετά τον σεισμό στην Τουρκία, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ως υπεύθυνο για τα προβλήματα στην εκπαίδευση υπέδειξε τον «υπουργό παιδείας».

Μιλώντας

εκεί και ο γγ της ίδιας συντεχνίας, Ταχίρ Γκιόκτσεμπελ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο λύκειο αντιμετωπίζει κάθε χρόνο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Σημείωσε ότι ενώ υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί στα κατεχόμενα, το «υπουργείο παιδείας» θέλει να φέρει δασκάλους από την Τουρκία και σε αυτό είναι αντίθετοι. «Δεν θα αφήνουμε δασκάλους από την Τουρκία να μπουν στα σχολεία από εδώ και πέρα».

Με ανακοίνωσή του ΚΚΔ κατηγόρησε επίσης τον «υπουργό παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου ότι έχει ανοίξει τον δρόμο για την κάθοδο 280 εκπαιδευτικών από την Τουρκία. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι η «διάβρωση και η οπισθοδρόμηση που δημιούργησε το ΑΚΡ στην εκπαίδευση στην Τουρκία, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί» και στα κατεχόμενα.

Μια κοινωνία που δεν μπορεί να κατευθύνει την εθνική της εκπαίδευση ούτε καν να καθορίσει ποιοι δάσκαλοι θα αναλάβουν τα σχολεία της, είναι καταδικασμένη να εξαφανιστεί, προστίθεται. Ο μόνος στόχος και καθήκον της «κυβέρνησης» και του «υπουργού παιδεία», αναφέρει, είναι να εκπληρώσουν τις οδηγίες της Άγκυρας που έλαβαν μέσω της «πρεσβείας».

Το ΚΚΔ δηλώνει «δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών». Το «υπουργείο παιδείας», υπό τη διοίκηση του Ναζίμ Τσαβούσογλου, συνεχίζει το ΚΚΔ, που καθυστέρησε τις μεταθέσεις και τις εξετάσεις καθηγητών και άφησε άνεργους δεκάδες νέους εκπαιδευτικούς, άνοιξε τον δρόμο για να έρθουν στο νησί 280 καθηγητές από την Τουρκία και να διοριστούν στα σχολεία.

Η Γενί Ντουζέν σημειώνει σήμερα ότι οι εκπαιδευτικοί εδώ και 10 μέρες συνεχίζουν τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση στα αιτήματά τους.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρεται, είναι η ξαφνική προώθηση της τροποποίησης του «νόμου περί εκπαιδευτικών», ενώ υπάρχουν τα προβλήματα αντισεισμικότητας των κτιρίων, υπερπληθώρας στις τάξεις, ελλείψεις σε προσωπικό, ο πρόβλημα των αλλοδαπών μαθητών, οι ανεπαρκείς υποδομές και οι οικονομικές δυσκολίες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται κι αυτή την εβδομάδα παρά το ότι είναι η εβδομάδα έναρξη των εξετάσεων και παρ’ ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν έκκληση για διάλογο, το «υπουργείο παιδείας» αρνείται. Σημειώνει επίσης την δήλωση του Ναζίμ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών με τα μέτρα προκαλούν την εχθρότητα εναντίον τους και πως δεν έχει καταλάβει ποια είναι τα άρθρα στα οποία εναντιώνονται στο τροποιητικό «νομοσχέδιο», αλλά παρά την απάντηση που έλαβε μετά από τους συντεχνιακούς δεν έδωσε καμία περεταίρω εξήγηση για το τί θα κάνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα