Καθοδήγηση και εργαλεία για αξιοποίηση τηλεργασίας μέσω ευρωπαϊκού έργου

Το ευρωπαϊκό έργο Virtual Teams ανακοίνωσε ότι έχει διαμορφώσει και διαθέτει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και εργαλεία για να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαχειριστούν με επιτυχία την τηλεργασία.

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και υλοποιείται στην Κύπρο από το CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης, είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν την παραγωγικότητα και ευεξία των ομάδων τους στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την εξάπλωση της τηλεργασίας.

Ανακοίνωση

αναφέρει ότι μετά και την εμπειρία της πανδημίας COVID-19, η εξ αποστάσεως εργασίας έχει γίνει κοινή πρακτική για ορισμένες εταιρείες και οργανισμούς.

Αν και έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους, ενέχει σημαντικές προκλήσεις και οι επιχειρήσεις που υιοθετούν το μοντέλο της τηλεργασίας, είτε στη βάση της εξ αποστάσεως, είτε μέσω του υβριδικού μοντέλου, καλούνται να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του προσωπικού τους.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να παρέχουν σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη στο προσωπικό τους, ώστε να διασφαλίσουν την παραγωγικότητα και την ευημερία τους υπό τα νέα δεδομένα.

Η κοινοπραξία του Virtual Teams, που αποτελείται από οργανισμούς από 6 ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημιουργήσει μια γκάμα δωρεάν ψηφιακών εργαλείων για την εκπαίδευση και υποστήριξη των στελεχών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα.

Συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει μια πρακτική και καινοτόμα εργαλειοθήκη με καλές πρακτικές και δοκιμασμένες προσεγγίσεις για την τηλεργασία, καθώς και ένα πακέτο διαδικτυακής (μέσω του MOOC του έργου) και ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης για τα διευθυντικά στελέχη και τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού. Τα εν λόγω εργαλεία είναι προσβάσιμα δωρεάν  - στα ελληνικά, σλοβενικά, γαλλικά και ισπανικά - μέσω της ιστοσελίδας του έργου: https://virtual-teams.eu/ 

Το Virtual Teams, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CARDET, εντάσσεται στην ευρύτερη και πολύπλευρη δράση που αναπτύσσουν από κοινού το CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης για την εκπαίδευση και καθοδήγηση διευθυντικών στελεχών για την υιοθέτηση και υλοποίηση αποτελεσματικών πρακτικών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ευεξίας του προσωπικού τους.

Η κοινοπραξία του έργου είναι: Sud Concept (Γαλλία), CARDET (Κύπρος), IoD (Κύπρος), FiP (Ιρλανδία), CCIS (Σλοβενία), Accion Laboral (Ισπανία), Innovation Frontiers (Ελλάδα).

Διαβάστε επίσης: Σερβία: Τελευταία ημέρα για την παράδοση του παράνομου οπλισμού

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα