Κιμπρίς: Κακή η κατάσταση της Οικονομίας στα κατεχόμενα

Δύο πρώην «υπουργοί οικονομίας» και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συντεχνιών εργαζομένων Hür İş εκτιμούν ότι η οικονομία στα κατεχόμενα δεν πάει καλά.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, ο νυν “βουλευτής” του ΚΕΕ και πρώην “υπουργός δημοσιονομικών” Ερσίν Τατάρ, ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, υπάρχουν τόκοι 200 εκ ΤΛ (68 εκ ευρώ περίπου) που πρέπει να πληρωθούν τώρα και πως η αγοραστική δύναμη του κόσμου έχει μειωθεί.

Ο νυν “βουλευτής”

του ΡΤΚ και πρώην “υπουργός δημοσιονομικών” Μπιρικίμ Οζγκιούρ, δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 2,4%, που δεν ήταν αναμενόμενο, και σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει φτώχεια και σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους Τ/κ. Επίσης, ο “βουλευτής” του ΡΤΚ Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, δήλωσε ότι αναμένει πως ο αντίκτυπος της πτώσης της ΤΛ έναντι των ξένων νομισμάτων θα γίνει αισθητός και στην τ/κ πλευρά.

Από την πλευρά του, ο Γιακούπ Λατίφογλου της Hür İş δήλωσε ότι η "κυβέρνηση" θα πρέπει να λάβει μέτρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που μειώθηκε από τα 634 δολάρια στα 524 δολάρια από την 1η Ιουλίου 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα