Κινητοποίηση για το ιστορικό Bedford της Κυπερούντας: «Η ψυχή μου πάγωσε»

Κοινωνική κινητοποίηση σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο για το ιστορικό λεωφορείο της Κυπερούντας. Όπως ανέφερε σε αρχική του ανάρτηση ο πάτερ Κυριάκος Ιωάννου, «Το λεωφορείο που σημάδεψε την παιδική μας ηλικία. Σ' αυτό που κύλισε η μισή ζωή μας. Μ' αυτό μεγαλώσαμε. Ήταν το δεύτερο μας σπίτι.

Το είχε ο πατέρας μας Κυριάκος Ιωάννου (Ταής) για τριάντα και πλέον χρόνια και παράλληλα εντάχθηκε στην Εταιρεία Αυτοκινήτων Κυπερούντας και αργότερα στην Εταιρεία

Αυτοκινήτων "Ο Κλάριος" Σολέας.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε ο πατέρας μας, ζήτησα από εκπρόσωπο της εταιρείας να το αγοράσω πίσω για να το έχουμε στο χωριό, περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους αφού είμασταν τόσο συνδεδεμένοι μ' αυτό.

Ήταν το καλύτερο Bedford που είχαμε στην κοινότητα, αφού ο πατέρας το είχε πεντακάθαρο, περιποιημένο μέσα και έξω και μηχανικά πάντα αξιόπιστο».

Μεταξύ άλλων ο πάτερ αναφέρει ότι του είπαν από την εταιρεία του απάντησαν «ότι είναι το καλύτερο Bedford που είχαν και θα το κρατούσαν για την προθήκη τους και για επείγουσες περιπτώσεις χιονισμένων δρόμων. Σε λίγο καιρό ζήτησα να το δω τουλάχιστον και άκουσα με βαριά καρδιά ότι ενώ το είχαν στον μηχανικό, κάποια μέρα εξαφανίστηκε.

Κάποιοι το έκλεψαν ενώ μπορεί να το πέρασαν και στα κατεχόμενα. Καταγγελία στην αστυνομία δεν είχε γίνει απ' ότι με πληροφόρησαν.

Έτσι χάθηκε μια ολόκληρη ιστορία ζωής για μας βέβαια, για κάποιους ανεύθυνους δέ, τίποτε άλλο από ένα μάτσο παλιοσίδερα.

Βλέπετε είχαν να ασχοληθούν με τις επενδύσεις σε υπερσύγχρονα αυτόματα λεωφορεία, δεν είχαν χρόνο για τις "ασήμαντες παλιόκασιες" πάνω σε τέσσερις τροχούς».

Η «κινητοποίηση» που είχε αποτέλεσμα

Σε δεύτερη του ανάρτηση ο πάτερ ανέφερε ότι υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. «Θερμές ευχαριστίες οφείλω σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους και ομάδες που έκαναν όμορφα σχόλια και κοινοποιήσεις σχετικά με την πρωινή μου ανάρτηση.
Φαίνεται ότι υπάρχει τελικά ανθρωπιά και ευαισθησία στον τόπο μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον φίλο Ανδρέα Μιχαηλίδη και την σελίδα "Κάποτε στη Λεμεσό" για την άμεση παρέμβαση του με αποτέλεσμα να βρεθούν τα ίχνη του λεωφορείου μας σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

Ότι βέβαια απέμεινε από αυτό...

Από Δευτέρα θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες και αν μπορούμε θα ανακατασκευάσουμε το Bedford για να επανέλθει στο χωριό μας.

Ως ένα μνημόσυνο όχι μόνο για τον πατέρα μας αλλά και για όλους τους οδηγούς της ωραίας εποχής εκείνης. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και καλή χρονιά να έχετε».
 

Διαβάστε ακόμη

Μαθητής από τη Συρία έκανε δώρο στη δασκάλα του έναν σταυρό- «Θεός της αγάπης»
Keywords
Τυχαία Θέματα