Κων/πολη: Τεράστια συγκέντρωση για να μπει τέλος στην απομόνωση του Οτσαλάν

Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη στο συλλαλητήριο «Ελευθερία και Δημοκρατία» που διοργάνωσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (DEM) για να τερματιστεί η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν αλλά και να κλείσουν οι φυλακές στο νησί Ιμραλί.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι να ζητηθεί ο τερματισμός της συνεχιζόμενης απόλυτης απομόνωσης όσων βρίσκονται στις φυλακές του νησιού Ιμραλί και να υποστηριχθεί η «Μεγάλη Πορεία Ελευθερίας» που ξεκίνησε για την ελευθερία του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν,

ο οποίος κρατείται σε απομόνωση στο Ιμραλί εδώ και 25 χρόνια και για την τύχη του οποίου κανείς δεν έχει νέα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει το κουδικό μέσο, medyanews.net, η συμπρόεδρος του DEM, Τουλάι Χατιμογούλαρι, απηύθυνε χαιρετισμό στο πλήθος, τονίζοντας τις εκτεταμένες επιπτώσεις των συνθηκών απομόνωσης σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των νέων, των εργαζομένων και της ευρύτερης κοινότητας.

Να κλείσει η φυλακή Ιμραλί

Ακόμα ζήτησε το κλείσιμο της φυλακής Ιμραλί και τον τερματισμό του συστήματος απομόνωσης και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου, της δημοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως βάση για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Επισημαίνοντας το μακροχρόνιο κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, η Χατιμογούλαρι ζήτησε ειρηνικές και δημοκρατικές λύσεις, επικρίνοντας ως αποτυχημένες τις προηγούμενες προσεγγίσεις, όπως η απαγόρευση της γλώσσας και ο διορισμός επιτρόπων.

Τάχθηκε υπέρ της επίλυσης του κουρδικού ζητήματος ως βήμα προς την ειρήνη και την ενότητα στην περιοχή, προτείνοντας ότι η λύση του κουρδικού ζητήματος θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την ειρήνη στις γειτονικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα