Κόσμος ήθελε να κάνει τάμα αλλά ήταν μόνο με ταρίφα της Μονής

Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται πως άνοιξε γύρω από τις δωρεές πιστών προς τη Μονή Αββακούμ. Μαρτυρίες που φθάνουν στο SigmaLive κάνουν λόγο για τάματα που ήθελε να κάνει ο κόσμος προς τη Μονή τα οποία όπως διαφαινόταν στην πορεία γίνονταν μόνο με τις προδιαγραφές που έβαζε η Μονή.

Μαρτυρία που έφθασε λοιπόν στο SigmaLive αναφέρει ότι γυναίκα επικοινώνησε με τη Μονή προκειμένου να εκφράσει την πρόθεσή της να κάνει μια εικόνα για τον ναό.

Όταν παραπέμφθηκε σε άλλη γυναίκα για να τις δώσει οδηγίες, αυτή της είπε ότι δεν μπορεί να κάνει από μόνη της την εικόνα, αλλά να στείλει στη Μονή τα λεφτά. Της εξήγησε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει από μόνος του εικόνα γιατί η Μονή έχει τον δικό της αγιογράφο.

Διαβάστε επίσης: Καρέ καρέ η στιγμή που κουκουλοφόροι φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο απ'τη Μονή

Η γυναίκα τότε αποτάθηκε στον δικό της αγιογράφο ο οποίος της κοστολόγησε την εικόνα που ήθελε να κάνει στα 300 ευρώ. Τότε ήταν που επικοινώνησε εκ νέου με τη Μονή για να τους αναφέρει τα όσα έμαθε. Απ’ τη Μονή της επανέλαβαν ότι δεν γίνεται και η δική τους τιμή ήταν 1000 ευρώ. Η γυναίκα είπε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο ποσό και την κάλεσαν να βρει κι άλλους που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να μαζευτεί το ποσό «αν πραγματικά θέλει να κάνει την εικόνα». 

Δεύτερη μαρτυρία που έχει στην κατοχή του το SigmaLive αφορά και πάλι τάμα το οποίο ωστόσο έγινε το 2012, όταν ο Ηγούμενος λειτουργούσε στον Λυθροδόντα. Ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα λοιπόν, γονείς που ήθελαν να κάνουν μια παράκληση για την κόρη τους η οποία έδινε το τελευταίο της μάθημα για πτυχίο συνάντησαν τον πατέρα, ο οποίος τους έδειξε τα οστά ενός αγίου και τους είπε «δείτε κατάντια, έχουμε τα οστά σε βαμβάκι».

Διαβάστε επίσης: Αύριο το πρωί το Συνοδικό Δικαστήριο για Μονή Οσίου Αββακούμ

«Μετά, όταν μάθαμε ότι η κόρη μας πήγε καλά στις εξετάσεις, θέλαμε να κάνουμε κάτι και είπαμε να φτιάξουμε την οστεοθήκη. Ο ηγούμενος λοιπόν (τώρα της Μονής Αββακούμ, τότε ιερέας στον Λυθροδόντα) , μας είπε ότι έχουν δικό τους χρυσοχόο και ότι η οστεοθήκη στοιχίζει 2.000 ευρώ. Του πήραμε τα λεφτά σε δύο δόσεις και δεν μας έδωσε ούτε απόδειξη, ούτε τίποτε. Δεν ξαναπήγαμε εκεί. Δεν ξέρουμε καν αν έγινε η οστεοθήκη. Το κρίμα πάνω του! Απογοητευτήκαμε επειδή μας έδινε πολύ θάρρος», αναφέρει η μαρτυρία γυναίκας στο SigmaLive.

Keywords
Τυχαία Θέματα