Κόβουν οικόπεδα για φτωχές οικογένειες στη νεκρή ζώνη της Πύλας

Ούτε και σήμερα υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στην περιοχή της νεκρής ζώνης της Πύλας. 72 ώρες μετά την συμφωνία, η τουρκική πλευρά δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα  στρατεύματά της στην περιοχή.

Όπως ήταν τα πράγματα επί του εδάφους, μετά τα επεισόδια τον Αύγουστο και πριν την συμφωνία, έτσι παραμένουν, με πηγές από το Προεδρικό να αναφέρουν με νόημα «υπομονή» μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας».

Σε μια άλλη εξέλιξη, φαίνεται ότι ήδη κόπηκαν 48 οικόπεδα από την επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας. Η συμφωνία προβλέπει την οικιστική ανάπτυξη

της περιοχής με στόχο τις 400 κατοικίες. Αυτές δεν θα ανεγερθούν όλες μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, η πρώτη φουρνιά αφορά σε 48 οικόπεδα που βρίσκονται σε δύο τεμάχια χαλίτικης γης –ένα μεγάλο και ένα μικρό στην περιοχή- και τα οποία θα παραχωρηθούν σε φτωχές οικογένειες για να χτίσουν, δηλαδή με κριτήρια με προτεραιότητα τους κατοίκους του μικτού χωριού της Πύλας

Δεν πρόκειται όμως για νέο σχεδιασμό, αλλά παλαιότερο σχεδιασμό, ο οποίος πλέον εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβόητης συμφωνίας. Έχει γίνει ήδη, δηλαδή, πολλή προεργασία από την επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για το κόψιμο των οικοπέδων αυτών. Παράλληλα, ιδιώτες που έχουν δικά τους τεμάχια στην περιοχή θα μπορούν να τα αναπτύξουν και να τα οικοπεδοποιήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Τι προνοεί η συμφωνία για την Πύλα- Δείτε τον χάρτη με τις ζώνες

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία για την Πύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα