Κτίζουν 15 χιλιάδες κατοικίες στα Καζιβερά

Η διαδικτυακή Özgür Gazete (23.04.24 ozgurgazetekibris.com) γράφει ότι έχει αρχίσει η ανέγερση οικοδομών στην ακτή των Καζιβερών, χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρόνοια για τις υποδομές, τη φυσική ζωή, το περιβάλλον και τις γεωργικές περιοχές, θέμα το οποίο είχε αναδείξει από το Δεκέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ, η Ozgur Gazete  δημοσιεύει την φωτογραφία από το εργοτάξιο στα Καζιβερά, την οποία ανάρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Χασάν Καρλίτας (Hasan Karlıtaş), ένας από τους αρθρογράφους της εφημερίδας

και πρόεδρος του «συνδέσμου τουρισμού Λεύκας», ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Διαβάστε επίσης: Χρήματα από «άγνωστες πηγές» τσιμεντώνουν και τη Μόρφου

«Αυτή είναι η παραλία των Καζιβερών. Στην απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του χωριού ήταν χίλια 24 άτομα. Μετά την άδεια των 15 χιλιάδων κατοικιών που δόθηκε, ο πληθυσμός του χωριού θα αυξηθεί ξαφνικά στις 30 χιλιάδες. […]

Δεν υπάρχουν υποδομές, ο δρόμος δεν αρκεί, δεν υπάρχει σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, δεν έχει εξεταστεί η φέρουσα ικανότητα, η περιβαλλοντική στάση είναι μηδενική, δεν υπάρχει ανάλυση αναγκών, υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, δεν υπάρχει μελέτη των αναγκών σε τρόφιμα και των γεωργικών περιοχών, το πολεοδομικό σχέδιο που είναι έτοιμο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, δεν υπάρχει σκέψη για την προστασία των ακτών».

«Τι υπάρχει λοιπόν;» ρώτησε ο Καρλίτας και έδωσε ο ίδιος την απάντηση: «Μια ατελείωτη απληστία για χρήμα, γιγαντιαίες 33όροφες κατασκευές, ψηλά κτήρια, ξένο κεφάλαιο και μια έλλειψη σχεδιασμού που ισοπεδώνει τις αξίες της χώρας...».

Keywords
Τυχαία Θέματα