Κύπρος: «Μπαράζ» κατασχέσεων καπνικών προϊόντων

Σε σειρά κατασχέσεων καπνικών προϊόντων προέβη το Τμήμα Τελωνείων τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σήμερα το πρωί σε χωριό της Επαρχίας Αμμοχώστου, κατασχέθηκαν από άντρα, κάτοχο κυπριακής ταυτότητας, 600 τεμάχια τσιγάρα και 250 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο. Η εν λόγω υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 260.


Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν σε περίπτερο σε χωριό της Επαρχίας Αμμοχώστου, ποσότητα 650

γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 1.400 τεμαχίων τσιγάρων. Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, ελληνοκυπριακής καταγωγής, συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκαν, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 400 κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 800.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον συνήθη έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης MS 743, με προέλευση το Κάιρο της Αιγύπτου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν στις αποσκευές Αιγύπτιου, 17 κιλά καπνό για ναργιλέ. Ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 3.500, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Το πιο πάνω πρόσωπο αναμένεται να κατηγορηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Το απόγευμα σήμερα στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου, κατασχέθηκαν από Άγγλο υπήκοο 2 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα του καπνού που βρέθηκε στη κατοχή του, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 417, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 700.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Το απόγευμα σήμερα στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου κατασχέθηκαν από Τουρκοκύπριο, κάτοχο αγγλικού διαβατηρίου, 800 τεμάχια τσιγάρα και 4.75 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών. Η εν λόγω υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 290.

Επίσης, το απόγευμα στο σημείο διέλευσης της οδού Λήδρας, κατασχέθηκαν από δύο Άγγλους υπηκόους, 1 κιλό καπνός για στριφτό τσιγάρο και 1.400 τεμάχια τσιγάρα. Η εν λόγω υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 675.

Επιπρόσθετα, το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Πάφου, κατά τον συνήθη έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης RYR 3405, με προέλευση το Αμμάν της Ιορδανίας, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στις αποσκευές Ιορδανού επιβάτη, 5 κιλά καπνό για ναργιλέ. Ο εν λόγω επιβάτης, συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1.000, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1.125.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Εξάλλου, το πρωί της Κυριακής 5/5/2018, στο σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλλας, κατασχέθηκαν από Άγγλο υπήκοο, 5 κιλά και 50 γραμμάρια καπνός για στριφτό τσιγάρο και 1.360 τεμάχια τσιγάρα. Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που ανευρέθηκε στη κατοχή του, η φορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1.300, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 900.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα