Λαγουδάκια και αυγά: Από που προέρχεται αυτό το πασχαλινό έθιμο

Πασχαλινά λαγουδάκια, ζωγραφισμένα αυγά, μαργαρίτες, καλάθια και άλλα πασχαλινά έθιμα για τα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά για αυτά στη Βίβλο. Με μια μικρή ερεύνα όμως μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί πως τα περισσότερα από αυτά γεννήθηκαν στον παγανισμό και έχουν να κάνουν με το τέλος του χειμώνα, την αρχή της άνοιξης και τον εορτασμό της.

Γι΄αυτό παρόλο που οι λαγοί δεν γεννούν αυγά, έχουν όμως έντονη αναπαραγωγική δραστηριότητα, κάτι που τα καθιστά σύμβολο της γονιμότητας από αρχαιοτάτων χρόνων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα History.com

το λαγουδάκι του Πάσχα έφτασε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1700 με Γερμανούς μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην Πενσυλβάνια και μετέφεραν την παράδοση τουs σε ένα λαγό που γεννά αυγά που ονομάζεται “Osterhase” ή “Osterhase Haws” . Τα παιδιά τους έφτιαξαν φωλιές στις οποίες αυτό το πλάσμα θα μπορούσε να γεννήσει τα χρωματιστά αυγά του. Εν τέλη , το έθιμο εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες  και οι πρώιμες εκδοχές του θρυλικού κουνελιού εξελίχθηκαν στο σημερινό σοκολατένιο κουνελάκι που όλοι λατρεύουν .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαγουδάκια,lagoudakia