Λέσχη Τύπου στην Οδησσό της Ουκρανίας άνοιξε το BTA

Εθνική Λέσχη Τύπου στην Οδησσό της Ουκρανίας, άνοιξε το Σάββατο το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BTA), η οποία αποτελεί το πρώτο μόνιμο γραφείο βουλγαρικού μέσου ενημέρωσης στην ουκρανική Βεσσαραβία, όπου ζουν περίπου 200.000 Βούλγαροι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του BTA, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, η συγγραφέας Θεοδώρα Ντίμοβα παρουσίασε το νέο της βιβλίο "Προσευχή για την Ουκρανία".

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του BTA Kiril Valchev και η Ioana Krasteva, συντάκτρια του Τμήματος

Βουλγαρικών Μέσων Ενημέρωσης και Κοινοτήτων Εξωτερικού του BTA, παρουσίασαν μια ειδική αγγλόφωνη έκδοση του περιοδικού τέχνης και πολιτισμού του Πρακτορείου, LIK, αφιερωμένη στους Βούλγαρους στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του BTA, ο Γενικός Διευθυντής ανακοίνωσε ότι του χρόνου τον Ιούνιο το Πρακτορείο σχεδιάζει να διοργανώσει στην Οδησσό την παγκόσμια συνάντηση των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης.

«Ελπίζουμε ότι η ειρήνη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τότε και θα μπορέσουμε να πάμε εκεί μαζί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν τραγούδια στη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση, σε αντίθεση με τα εγκαίνια των άλλων δημοσιογραφικών λεσχών του BTA, διότι οι ημέρες του πολέμου, όπως είπε, είναι καταλληλότερες για ήσυχη προσευχή.

Οι λέσχες Τύπου αποτελούν μέρος της πολιτικής της BTA για την εδραίωση της παρουσίας του σε όλη τη Βουλγαρία, στις γειτονικές χώρες και τις χώρες με ιστορική διασπορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το BTA διαθέτει σήμερα 23 δημοσιογραφικές λέσχες σε περιφερειακές πρωτεύουσες, 2 σε μικρότερες πόλεις και 5 εκτός της χώρας: Μποσίλεγκραντ (Σερβία), Ταράκλια (Μολδαβία), Σκόπια (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Βουκουρέστι (Ρουμανία) και Άγκυρα (Τουρκία).

Διαβάστε ακόμη: Οι εκτιμήσεις των Γερμανών πολιτικών για την κρίση στη Ρωσία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα