Μαυρίδης: Παρά τις απογοητεύσεις, κορυφαίο επίτευγμα η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ

Παρά τις απογοητεύσεις, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί το κορυφαίο επίτευγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την τουρκική εισβολή του 1974, είπε ο ο Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ - S&D) Κώστας Μαυρίδης, σε δήλωσή στο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο «EURACTIV», για το αφιέρωμα της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη μεγαλύτερη διεύρυνση της ΕΕ, με ένταξη 10 νέων κρατών-μελών την 1η Μαΐου 2004.

Σε ανακοίνωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή

σημειώνεται ότι ανέφερε πως το κράτος δικαίου της ΕΕ και οι δεσμευτικές αξίες της παραμένουν ο αξιόπιστος δρόμος προς μια ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο και η απάντηση στις ανησυχίες των πολιτών της ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι η ποιότητα της δημοκρατίας στην Κύπρο έχει βελτιωθεί καθώς και η ποιότητα ζωής, με διευρυμένες ευκαιρίες για κάθε Κύπριο πολίτη.

Όσον αφορά την οικονομία της Κύπρου, προστίθεται, εξέφρασε την άποψη ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης αποτελεί τη βάση για υγιή ανάπτυξη, παρά τις περιστασιακές άδικες πολιτικές, όπως το άνευ προηγουμένου κούρεμα καταθέσεων το 2013.

Για τα θέματα ασφάλειας, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε ότι η ΕΕ προσφέρει πολιτικό δίχτυ ασφαλείας για την Κύπρο απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και διατύπωσε τη θέση ότι σχετικά με το Κυπριακό και τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, η ΕΕ απέτυχε να τερματίσει την τουρκική κατοχή και να προστατεύσει την Κύπρο μέσω μιας πραγματικής αλληλεγγύης, επιλέγοντας να ακολουθήσει την πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαυρίδης, Παρά, Κύπρου,mavridis, para, kyprou