Μιχαηλίδου: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για κεφάλαιο για ταυτότητα φύλου

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να εισαχθεί κεφάλαιο το οποίο να αφορά την ταυτότητα του φύλου, είπε η Υπουργός Παιδείας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΡΙΚ, η Υπουργός μιλούσε για την εξέλιξη που θέλει τον Αρχιεπίσκοπο να είναι υπέρ του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

Η Αθηνά Μιχαηλίδου απαντώντας γι’ αυτό είπε ότι είχε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο για το

θέμα του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη του ιδίου αλλά και οργανωμένων συνόλων.

Διαβάστε επίσης: Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Επανέλαβε ότι η ύλη της σεξουαλικής αγωγής αφορά κυρίως την προστασία των παιδιών και θέματα υγιεινής.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το μάθημα διδάσκεται στα σχολεία εδώ και δώδεκα χρόνια και ποτέ δεν τέθηκε θέμα να εισαχθεί κεφάλαιο το οποίο να αφορά την ταυτότητα φύλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος προέρχεται από τις τάξεις των εκπαιδευτικών και γνωρίζει πως το σχολείο λειτουργεί στη βάση προγράμματος, δήλωσε η υπουργός.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο δημοσίευσε τον περασμένο Ιούνιο σε συνέντευξη Τύπου η Υπουργός, το θέμα της ταυτότητας φύλου περιλαμβάνεται στο

πρόγραμμα που διδάσκεται στη Β’ Λυκείου / Β’ ΤΕΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ / Β’ ΤΕΕΚ

Προσωπική ανάπτυξη: παράγοντες που επηρεάζουν τη θετική ανάπτυξη των διαστάσεων του εαυτού τους (ΜΜΕ, φιλία, οικογένεια κ.λπ.),Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά δικαιώματα: χωρίς προκατάληψη σε επίπεδο εθνικότητας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, Μορφές Βίας: (σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική, οικονομική) - Υφιστάμενη Νομοθεσία, Εκφοβισμός, Μηδενική ανοχή στη βία και στον εκφοβισμό. 

Το παρελθόν του Αρχιεπισκόπου στα σχολεία

Το 1968 μπήκε στο Χημικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, από το οποίο αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά, το 1972.

Μερικά χρόνια αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Χημεία, ξεκίνησε να σπουδάζει Θεολογία επίσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, λαμβάνοντας το δεύτερό του πτυχίο το 1980. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία και στη Θεολογία.

Διαβάστε επίσης: Από καθηγητής Χημείας στα σχολεία, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Με το πέρας και των μεταπτυχιακών του σπουδών επέστρεψε στην Κύπρο και αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του κλήρου. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1984 και έναν χρόνο μετά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α’ τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο.

Παράλληλα με την πορεία του ως κληρικός, εργαζόταν σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης ως καθηγητής Χημείας για πάνω από μια δεκαετία, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Διαβάστε ακόμη

Θέση της Παγκύπρια Ένωσης Ευαγγελικών Εκκλησιών για Σεξουαλική ΔιαπαιδαγώγησηΜητρόπολη Πάφου για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Ανήκουστα και επαίσχυντα!Αρχιεπισκοπή: Εκτός του μαθήματος σεξ. αγωγής το θέμα της ταυτότητας των φύλων
Keywords
Τυχαία Θέματα